Komende tijd veel zon in Oostenrijk

Oostenrijk gistermiddag vanuit de ruimte (bron NASA)

Oostenrijk gistermiddag vanuit de ruimte, vrijwel heel Oostenrijk is wit. Maar dat was nog niet eens zo heel bijzonder. Het is namelijk voor het eerst dit jaar dat meer dan 90 procent van Oostenrijk zichtbaar was vanuit de ruimte. Prachtig! En de komende dagen blijft het helder door de komst van een hogedrukgebied.


Op de weerkaarten ziet het hogedrukgebied er zo uit. Als een opgeblazen ballon houdt het storingen vanaf de oceaan tot zeker vrijdag op afstand. Pas de dagen hierna neemt de kans op storingen weer wat toe.


Vandaag, morgen en donderdag is het min of meer kopieer en plak dagen van elkaar. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon onafgebroken. Slechts een enkele ochtend kan er mist in de dalen hangen. Maar omdat de zon alweer flink aan kracht wint breekt de mistlaag snel open. In de nachten hebben we te maken met strenge vorst, overdag is het enkele graden boven nul. Alleen donderdag wordt het duidelijk milder met in sommige dalen 8 tot 11 graden.


Tja hier hoeven we weinig woorden aan toe te voegen. Het worden topdagen om te skiën! Wie deze week in Oostenrijk zit treft het enorm.


Pas rond of na het weekend zullen storingen weer doorbreken tot Oostenrijk. Details nog onbekend.

Voor nu geniet van de zon.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...