Veel zon maar een drup is ook mogelijk

WEERBERICHT: Veel zon maar een drup is ook mogelijk

Op de oceaan ligt een joekel van een hogedrukgebied. Met name in de Lage Landen is het daardoor droog en zonnig. Maar ook de Alpen doen goed mee. De lagedrukgebieden met hun storingen begeven zich ten westen van Portugal en nabij IJsland. Maar ook boven de Middellandse Zee en de Balkan is de druk lager. En daardoor wordt Oostenrijk ook beïnvloed door wolken met zo nu en dan een drup. Met name in de middag is een (onweers)bui mogelijk in de bergen. De details:

ZATERDAG:

De dag begint zonnig en de temperaturen lopen lekker op richting de 25°c. Door deze hogere temperaturen kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Met name de zuidelijke deelstaten hebben hier last van. In het noordoosten blijft het de hele dag zonnig. In de bergen kunnen de stapelwolken uitgroeien tot een bui. Een klap onweer is dan niet uitgesloten, met name in Tirol en Karinthië aan de zuidelijke kant van de hoofdkam. Op 3000 meter is het rond het vriespunt.

ZONDAG:

Er is niet veel verandering. Het (noord)oosten heeft de hele dag de zon en in de zuidelijke staten komen er veel stapelwolken voor. De kans op een onweersbui is wel iets groter. De wind waait uit het noordoosten en is matig. De temperaturen zijn hetzelfde als op zaterdag. De meeste kans op neerslag is wederom aan de zuidelijke kant van de hoofdkam maar de buien kunnen wel iets noordelijker voorkomen. Maar over het algemeen is het fraai lenteweer.

MAANDAG:

Het is een beetje saai, maar ook maandag is een copy paste van zaterdag en zondag. Boven de Balkan en de Middellandse Zee blijft het onrustig en zo nu en dan weten de wolken en buien ook het Oostenrijkse luchtruim te bereiken. De temperatuur is stabiel met maxima rond de 25°. Wederom veel zon in het noorden terwijl het zuiden wat instabieler is. Het nul graden niveau ligt ook steady rond de 3000 meter.

Hieronder de temperaturen rond de 1500 meter.

De verdere vooruitzichten:

het is en blijft een komen en gaan van zon en buien. In de middag is er kans op een bui in de zuidelijk staten en het noorden blijft zo goed als droog. De temperaturen fluctueren nauwelijks. De maxima liggen veelal rond de 25°c.  In de vrije atmosfeer is het op 1500 meter rond de 15° en op 3000 meter rond het vriespunt.  De wind blijft in de noordoost hoek.

Fijn pinksterweekend!

Ronaldo

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...