Strijd inzake verbinding Ötztal en het Pitztal

Pitztaler Gletsjer 14 jun 2018

Strijd inzake verbinding Ötztal en het Pitztal, twee jaar geleden schreven we er al over, de verbinding tussen de gletsjers van Sölden en het Pitztal. Afgelopen winter hebben we er al naar geïnformeerd wat nu precies de stand van zaken was maar niemand wilde echt officieel reageren.

Afgelopen week kwam er wel wat van nieuws te staan in de Tiroler Tageszeitung. Er loopt al een tijdje een studie wat het milieueffect zou zijn indien deze verbinding tot stand zou worden gebracht. En deze studie is nog steeds niet klaar en dat betekent maar 1 ding…vertraging.

Maar er is op dit moment nog een probleem bij gekomen. Aan de kant van de Pitztaler Gletsjer bij de Hinteren Brunnenkogel wordt een skiweg verbreed en dit zou tegen de regels zijn. De Grüne zijn er natuurlijk als de kippen bij om dit aan te vechten en dit zou kunnen betekenen nog meer vertraging. Dit gaat zeker weer een juridisch steekspel worden. Overigens heeft deze verbreding niets te maken met de verbinding die er moet gaan komen.

Wat zijn de kosten voor deze verbinding?

Twee jaar geleden waren de kosten reeds geraamd op 120 miljoen euro (3 nieuwe liften en nieuwe pistes) Voor de regio is het erg van belang dat de gebieden “samensmelten” Overigens zou er ruim 64 hectare aan skipistes bijkomen.

Hoe dit verder gaat? We houden het in de gaten.

Sölden

Hier onder nog 2 video’s van het skigebied op de Pitztaler Gletsjer en Sölden.

Summit Travel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...