Verbinding Sölden en Pitztaler Gletsjer

Sölden Skywalk

Skywalk

 

Verbinding Sölden en Pitztaler Gletsjer wordt concreet

Verbinding Sölden en Pitztaler Gletsjer, twee jaar is men bezig met het plannen en alles voorleggen aan de lokale instanties, twee jaar van plannen en vergaderen. Twee jaar hard werken en nu zijn de plannen van de verbinding eindelijk in een fase waarin het concreet wordt. De kosten zijn bekend namelijk ongeveer 120 miljoen euro, hiermee zullen er drie nieuwe liften gebouwd worden. Met de drie nieuwe liften zullen er ook nieuwe pistes bij komen.

De verbinding zal plaats vinden op de Fernerkogel waar op de top een nieuwe bergstation gebouwd gaat worden. In het nieuwe gebouw zullen drie liften samenkomen maar is er ook ruimte voor een restaurant en een skidepot. Doordat men de gletsjer gebruikt is er geen ingrijpende aanpassing nodig in het landschap, althans volgens de planning. Ook staat er een nieuwe skiverbinding in de vorm van een nieuwe tunnel in de planning. Deze zal bij de Rettenbachferner komen om vanaf Sölden richting de Gletsjer te kunnen.

Sölden

De Pitztaler Gletjerbahnen neemt 90% van de kosten in rekening, dit omdat vrijwel alle bouwactiviteit plaats vinden op de gletsjer. Met de bouw van deze verbinding heeft men een omzetstijging met 15% p/j berekend. Dit betekent volgens de berekeningen een omzet van 15 miljoen voor de gletsjer en circa 28 miljoen voor het Ötztal. Aangezien dat er nog geen vergunning is afgegeven voor dit project is het “nagelbijten” de autoriteiten zijn het 7500 pagina’s tellende document aan het toetsen. Is dit allemaal goed gekeurd dan zal het nog minimaal 9 maanden duren voordat men door mag gaan met dit project.

Uiteraard zijn er naast de lovende geluiden ook de bekende tegengeluiden, de “Tiroler Grünen” denken dat de plannen niet haalbaar zijn, maar beide bergbahnen bestempelen het als een eenmalige kans om de toerisme in het gebied een boost te geven.

Met het samengaan van beide gebieden zal er ruim 170 kilometer aan pistes zijn.

Pitztal, Jerzens Hochzeiger

@ TVB Pitztal

Bron: Snowplaza

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...