Verbinding via Zuid-Tirol open

Autobahn

Verbinding via Zuid-Tirol (Süd Tirol) open. Het is weer mogelijk om via Zuid-Tirol te reizen dit was sinds maanden niet meer mogelijk, maar moederdag bracht goed nieuws. Vanaf nu is het mogelijk om via Zuid-Tirol te reizen en ook is de omgekeerde route mogelijk.

Eerder werd al bekend dat de grens tussen Oostenrijk en Duitsland mogelijk voor de zomer geopend zal worden, en eerdere versoepelingen leidde niet tot meer besmettingen. Nu komt de mogelijkheid om via Zuid-Tirol te reizen. Nog steeds gelden de federale maatregelen dat houdt dus in dat de reis alleen voor familie doeleinden, werk gerelateerd en/of gezondheidsredenen moeten zijn. Tegelijkertijd zijn de Italiaanse maatregelingen in Zuid-Tirol ook van kracht, dergelijke reizen door Zuid-Tirol moet er een melding worden gedaan aan het verantwoordelijke Zuid-Tiroolse medische dienst.

Ik ben erg blij dat we met Zuid-Tirol een oplossing hebben kunnen vinden waardoor Tirolers nu door Zuid-Tirol kunnen reizen” aldus Günther Platter gouverneur van Tirol, hij heeft intensief samengewerkt met Arno Kompatscher de gouverneur van Zuid-Tirol. Toch wordt er opgeroepen tot voorzichtigheid. “We zijn op een zeer goede weg en hebben strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu is het zaak om deze ontwikkeling voort te zetten” aldus Günther Platter.

Voorzorgsmaatregelen

Om de verspreiding tegen te gaan hebben de Hygiëne- en beschermingsmaatregelen nog steeds de hoogste prioriteit en moeten koste wat kost in acht genomen worden. Momenteel mogen alleen privéauto’s door Zuid-Tirol rijden, over het openbaar vervoer wordt nog over gediscussieerd.

Bron:

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...