Verdere versoepeling per 1 juli in Oostenrijk

Area 47

Verdere versoepeling per 1 juli in Oostenrijk

Vanaf 1 juli worden de teugels weer wat losser in Oostenrijk. De in en outdoor activiteiten mogen weer. In de horeca kan de bediening weer zonder mondkapjes werken. Vanaf september zijn er weer outdoor activiteiten mogelijk tot 10.000 personen.

Dus… vanaf 1 juli is iedere sport weer mogelijk. Ook events waarbij 100 mensen aanwezig mogen zijn hadden een bepaalde sluitingstijd. Ook deze is er vanaf. Vanaf september zijn events tot 10.000 mensen mogelijk. Dit geldt voor buiten events. Praten we over binnenevents dan wordt het maximum gesteld op 5000 mensen. Uiteraard dient er wel aan bepaalde eisen te worden voldaan.

De mondkapjes zijn nog wel verplicht in openbaarvervoer, ziekenhuizen, apotheken of waar de afstand niet gewaarborgd kan worden. Restaurants mogen ook weer open vanaf 5 uur. Buffets met zelfbediening zijn weer mogelijk. Vanaf 1 augustus zijn trouwerijen mogelijk tot 200 personen.

Sporters mogen vanaf 1 juli weer hun favoriete sport uitoefenen. Dit geldt ook voor teams en of contactsporten. De minimumafstandsregels gelden niet meer! Dit geldt voor zowel binnen als buitensport! Wel is er een voorwaarde en dat is dat de hygiëneregels worden nageleefd.

Evenementen

Ook zijn er versoepelingen voor toeschouwers bij sportevenementen (ook voor culturele evenementen) Vanaf 1 juli zijn er evenementen mogelijk in gesloten ruimtes tot maximaal 250 personen. Voor de buitenlucht geldt dit voor maximaal 500 personen. Het maximum wordt per september dan opgevoerd naar maximaal 10.000 buiten en 5.000 binnen. De minimale afstand in bv voetbalstadions dient dan wel in acht genomen te worden.

Al met al gaat het dus de goed kant op!

Foto Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Jet Strating‎

Foto Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Jet Strating‎

Bron Tiroler Tageszeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...