Verdwaalde dronken snowboarder gered

Pass Thurn Hartkaiser

Pass Thurn / Resterhöhe Hartkaser

Verdwaalde dronken snowboarder gered

Een 26-jarige, dronken Duitser kon zich afgelopen maandag niet losmaken uit de diepe sneeuw, weg van de beveiligde pistes op de Resterhöhe (skigebied Kitzbühel).

De snowboarder verdwaalde maandagmiddag. Hij zat vast in de sneeuw, weg van de beveiligde pistes en kon niet voor- of achteruit. Bergredders, hondengeleiders, alpenpolitie en medewerkers van de bergbahnen zochten in de duisternis, hevige sneeuw en wind naar de vermiste persoon. De jongeman werd uiteindelijk rond 19.00 uur gevonden. Hij was al onderkoeld.

Het plaatselijke bergreddingscentrum in Mittersill werd om 16.52 uur gewaarschuwd. Vrienden van de snowboarder hadden de noodoproep gedaan, omdat ze hem gemist hadden. 22 bergredders uit Mittersill onder leiding van Rudolf Steger, drie hondengeleiders en drie alpenpolitieagenten begonnen onmiddellijk met een zoekactie. Ook medewerkers van de bergbanen met skido’s en pistenbullys namen deel aan de operatie. Ook het naburige Tiroler bergreddingscentrum in Jochberg werd gewaarschuwd en 15 Tiroolse bergredders maakten zich klaar.

Vanwege het slechte weer was het gebruik van drones of helikopters niet mogelijk. Wat het moeilijker maakte, was dat het volgen van mobiele telefoons aanvankelijk niet mogelijk was. Er werd mobiel contact gelegd met de 26-jarige, maar hij kon slechts vage informatie geven over zijn locatie. Daarom werden de hulpdiensten in groepen verdeeld om in verschillende richtingen naar de vermiste persoon te zoeken. Uiteindelijk slaagden de Alpenpolitieagenten er met grote moeite in om via WhatsApp een live locatie van de man te bemachtigen.

De bergredders vonden de verdwaalde dronken snowboarder buiten de pistes tussen de Hanglalmlift en de Hartkaserlift op ongeveer 1.800 meter boven zeeniveau in Tirol. Hij had geen verwondingen, maar was onderkoeld. De bergredders zorgden ervoor dat hij voldoende warm bleef en droegen hem met een brancard richting de piste. Van daaruit werd hij met een sneeuwruimer naar het dal vervoerd, waar zijn vrienden al op hem wachtten.

De 26-jarige had ook veel geluk dat de mobiele telefoon locatie werkte. Het zoekgebied was erg groot, maar ze hebben hem toch gevonden.

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×