Verdwenen lift 2-SL Jausernlift Saalbach

Jausernafdaling

Het laatste deel van de Jausernafdaling aan de rechterkant zou de lift gelopen hebben.

Verdwenen lift 2-SL Jausernlift Saalbach. Vele liften in dit skigebied zijn inmiddels vervangen of helemaal verdwenen.

Een van deze liften is de 2-SL Jausernlift. De afdaling waaraan deze lift verbonden was is een van de mooiste en een van de langste afdaling in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het langste deel van de Jausernafdaling is een compleet blauwe piste die begint op de Schattberg Ost en gaat helemaal door tot het dalstation van de Schönleitenbahn.

Jausernafdaling

De afdaling begin op de Schattberg Ost en kan op drie manieren beginnen. De meeste zullen beginnen bij piste nummer 2 en deze gaat over op de piste 2a. Beiden zijn blauw en je zult bij het bereiken van het dalstation van de Schönleitenbahn ruim 4.4 km afgelegd hebben. Je kan ook eerst piste 3 nemen een korte maar leuke rode piste die uiteindelijk overgaat op piste 2a. Je legt dan meer dan 4.2 km af.

Pak je eerst piste 4 dan zal je meer dan 6 km afleggen voordat je het dalstation van de Schönleiten bereikt heb. Dit komt omdat je eerst piste 4 moet nemen daarna met de Limberglift weer naar boven om dan piste 2 of 3 te moet nemen.

Pistenummer Lengte Moeilijkheid
Piste 2 930 m blauw
Piste 2a 3500 m blauw
Piste 3 780 m rood
Piste 4 1750 m Blauw

2-SL Jausernlift

De locatie van deze lift is niet exact bekend maar begon bijna onderaan de afdaling voordat je naar links gaat. Op de locatie staat nu een horecagelegenheid. Kijkend naar de oude pistekaarten zou de lift aan de rechterkant van de huidige piste lopen en eindigde bovenaan het laatste deel van deze afdaling.

Wat is het laatste deel?

Dat is het deel wat heerlijk breed is geworden en je weet dat je bijna aan het einde bent van deze heerlijke piste. Gevoelsmatig is dit ook het steilste deel van de afdaling.

Jausernafdaling

Mogelijke locaties van de dal- en bergstation.

Technische data

Er is niet veel over deze lift te vinden. Tot het seizoen1998 stond deze lift nog op de pistekaarten van Saalbach Hinterglemm.

Dit is wat we hebben kunnen vinden.

Type 2-SL 2 persoons stoeltjeslift
Lengte 1100 m
Hoogteverschil 350 m
Capaciteit 700 p/u

Muldelift

Naast de Jausern heeft er tot 1998 ook nog een andere lift op de Schattberg gestaan. Het betreft de 2-SL Muldelift. De exacte locatie is niet terug te vinden net als alle technische gegevens.

In het Heimathaus – Skimuseum in Saalbach Hinterglemm is er mogelijk nog wat hierover te vinden.

Jausernafdaling Muldenlift Saalbach

Bron: Heimathaus – Skimuseum

Anderen lezen ook:

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×