Verkeerschaos Brennerpas dreigt door renovatie

Brennerpas richting Italië

Brennerpas richting Italië. © Ramona Roelfsema

Verkeerschaos Brennerpas dreigt door renovatie. De bekende pas richting Italië zal vanaf 2025 gedurende 2 jaar gerenoveerd worden.

Door de werkzaamheden aan de brug zal de snelweg lange tijd éénbaans moeten zijn. De tijd dringt, de renovatie van de Luegbrücke op de Brennerautobaan (A13) kan niet langer worden uitgesteld. Dit benadrukte de Asfinag woensdag. De langste brug op deze route de  Luegbrücke is in dermate slechte staat dat het inmiddels dringend is. De renovatie van de 1,8 kilometer lange brug had al in 2020 moeten beginnen.

De wens van het Wipptal voor een tunnel is voor eens en altijd van tafel omdat daar geen tijd meer voor is aldus Asfinag-bestuurslid Hartwig Hufnagl. De Luegbrücke werd gebouwd in de jaren 60.

Tijd dringt

Inmiddels zijn veiligheidsmaatregelen nodig om de verkeersveiligheid te waarborgen. Oud materiaal kan bezwijken en moet worden geborgd, dit alleen al kostte al 18 miljoen euro. Dit had vermeden kunnen worden als de renovatie al was begonnen aldus Asfinag.

Bepaalde delen kunnen niet meer worden gerenoveerd, benadrukte Asfinag-directeur Stefan Siegele woensdag (08-06-2022) tijdens een mediagesprek. De ergste schade aan de brug heeft betrekking tot de staalkabels dat door het beton loopt. Het strooizout heeft na 50 jaar voor veel schade gezorgd. In 2024 willen ze starten met de algemene verbouwing. Het omvat de bouw van een tijdelijke brug waarop het verkeer tijdens de bouwwerkzaamheden kan worden omgeleid. Pas dan kunnen de nieuwe constructies worden gebouwd.

Een rijstrook

Dit zal betekenen dat het verkeer vanaf 2025 enkelbaans wordt tot het einde van de bouwperiode ergens begin 2027. Het is niet ideaal maar er is geen andere manier aldus Asfinag. De kosten voor de renovatie wordt momenteel geraamd op 300 miljoen euro.

Bron: orf.at, krone.at

Vignet Oostenrijk

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Dit vind je ook FANtastisch...

×