Verlengen lockdown stuit op veel weerstand

Kohlmais 08-01-2021 © Marlieke

Kohlmais 08-01-2021 © Marlieke

Verlengen lockdown stuit op veel weerstand. Het is een ramp voor de skigebieden en ook de horeca. De roep om snel weer open te gaan wordt groter maar economisch gezien kan het winterseizoen 2020/2021 afgeschreven worden.

Het winterseizoen in Tirol alleen al wordt door Christoph Walser voorzitter Kamer van Koophandel een daling verwacht van 70% zelf als eind februari begin maart alles vol zou zitten met buitenlandse gasten. Dit zou resulteren in een verlies van 4 miljard Euro, en het verlies van 37.000 voltijdbanen. Als de reisbeperkingen tot eind maart gehandhaafd blijft zal dit zelfs een verwachte daling betekenen van 90%, wat erop neer komt een totaal mislukt seizoen. Het verlies zal dan uitkomen op ongeveer 5,2 miljard euro en een verlies van ca. 48.000 banen waarvan 21.000 in de Horeca.

Ook Salzburgerland merkt de gevolgen van de lockdown, ook hier is de schade groot in de Horeca. Sinds de gedwongen sluiting op 2 november is hier het aantal mensen zonder werk naar recordhoogte gestegen. Ook hebben de uitbaters geen inkomsten meer binnen gekregen. Als Oostenrijk weer eind januari gasten uit binnen- en buitenland mogen ontvangen zal dit niet het verlies te niet doen.

Maar het verlies zal ook gevolgen hebben in de investeringen en dan vooral in de bouwsector aldus Christoph Walser

Ook skigebieden merken het

Ondanks dat veel gebieden (deels) open zijn gegaan is dit seizoen ook een ramp. Na de kerstvakantie verwachten de skigebieden nog nauwelijks meer bezoekers. Toch heeft men hoop dat eind februari begin maart weer bezoekers toegelaten mogen worden maar dit zal een doekje voor het bloeden zijn. Sommige gebieden denken er al over na om in februari al te sluiten.

Snelle opening

Woordvoerder Ernst Pühringer van de Kamer van Koophandel van Salzburg is er nog niet zeker van of het daadwerkelijk mogelijk zal zijn om de Horeca vanaf 24 januari weer open laten te gaan. Het heropenen ligt allemaal aan de cijfers en die zijn nog niet goed, ook de maatregelen zijn niet bekend maar een ding is zeker iedereen wil weer open. Voor het toerisme is het een catastrofe en de schade is enorm aldus Erich Egger van de Zell am See Seilbahnen. Het herstellen van het toerisme zou economisch een schade beperking zijn.

Lees ook ons liveblog.

Bron: Salzburg24.at, tt.com, Kurier.at, 5min.at

Westendorf topfoto

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...