Vermist vliegtuig gevonden in de Stubaier Alpen

Stubaier Gletsjer 29 april 2023

Stubaier Alpen

Vermist vliegtuig gevonden in de Stubaier Alpen

Al vanaf zaterdag was er een vliegtuig vermist boven Oostenrijk. Deze is vandaag gevonden. Het vliegtuig wrak is ontdekt in de Stubaier alpen.

Dinsdagmiddag werd het sinds zaterdag vermiste kleine eenmotorige vliegtuig (Cessna) door zoekteams opgespoord in de Stubaier Alpen. Onderzoekers zijn per helikopter naar de locatie gevlogen. De politie bevestigde dat er behalve de piloot die bij het ongeval omkwam, geen andere passagiers aan boord waren.

Het vliegtuigwrak werd door een politiehelikopter ontdekt. De piloot, die alleen in het kleine vliegtuig zat, kwam om bij de crash. In de vroege namiddag werden onderzoekers naar de plaats van het ongeval op Schrankar (regio Imst) gevlogen (op een hoogte van ongeveer 2.800 meter)

Vliegtuig verloor hoogte

De Cessna 172 vertrok zaterdag vanuit Rome met als bestemming Bad Wörishofen bij Augsburg. Ten noordoosten van Sölden werd het radiocontact om 11.45 uur verbroken. Kort daarvoor had de Duitse piloot via een noodoproep aan Austro Control gemeld dat hij hoogte verloor in zijn Cessna. Ooggetuigen die zich later bij de politie meldden, bevestigden eveneens dat het vliegtuig hoogte had verloren.

Sinds zaterdagmiddag werd de zoektocht ernstig bemoeilijkt  door ongunstige weersomstandigheden met orkaanwinden.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...