Vermiste skiër bezweek aan zijn verwondingen tijdens redding in het Zillertal

Kitzbühel Steinbergkogel Helikopter

foto is ter illustratie

Vermiste skiër bezweek aan zijn verwondingen tijdens redding in het Zillertal

Een 25-jarige viel ongeveer 100 meter over steil, rotsachtig terrein. Hij raakte zo ernstig gewond dat hij stierf tijdens de redding.

Een zoekactie eindigde donderdag tragisch in het Zillertal. Rond 19.40 uur werd een 25-jarige Duitser die als vermist was opgegeven, gevonden door het bergreddingsteam in het Astegg-gebied van het skigebied Horberg/Penken. De jonge man was duidelijk verdwaald. Hij was onderweg naar het dal en was buiten de piste onderweg. Op deze route is hij ongeveer 100 meter gevallen over steil, soms verticaal, rotsachtig terrein. De 25-jarige liep bij zijn val zulke ernstige verwondingen op dat hij stierf tijdens de redding

In de late namiddag kreeg de politie in Zell am Ziller te horen dat de 25-jarige het skigebied Horberg/Penken in Schwendau had verlaten. Ten slotte werd het zoekgebied versmald tot het “Astegg”-gebied”.

Ingezet zijn tijdens deze reddingspoging verschillende politiemensen, drie politie-bergbeklimmers, 15 mannen van de bergreddingsdienst Mayrhofen, de directie en andere medewerkers van de Mayrhofen-bergbanen, bemanning van het reddingsvoertuig,  bemanning van het voertuig van de spoedarts, het crisisinterventieteam, nog een noodgeval arts en de “Libelle Flir”.

bron: Tiroler Tageszeitung

Westendorf Helikopter

ter illustratie

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...