Verplichte test verlaten Kufstein en Noord-Tirol

© tirol.gv.at

Verplichte test bij het verlaten district Kufstein en voor heel Noord-Tirol, dit vanwege Britse virusmutatie met verdere mutatiekenmerken.

Vanaf 31 maart middernacht geldt voor de deelstaat Tirol (exclusief Oost-Tirol) en voor het district Kufstein een verplichte exit-test. Deze maatregel is in eerste instantie tot en met 14 april middernacht geldig.

De verplichte exit-test voor Noord Tirol geldt voor alle personen die in het betreffende gebied (Noord-Tirol) verbleven en dit gebied willen verlaten. Analoog aan de huidige testverplichting voor het district Schwaz (momenteel geldige exit-testverplichting tot en met 1 april 2021), zal ook een exit-testverplichting worden ingevoerd voor Kufstein. Dit geldt voor alle mensen die in Kufstein wonen of voor degenen die langer dan 24 uur in Kufstein verbleven.

Een negatieve PCR- of antigeentest wordt als bewijs gebruikt.

Britse variant

De reden waarom men deze maatregelen neemt is de toename van de Britse coronavirusmutatie met verdere mutatiekenmerken (B.1.1.7 met toevoeging E484K). De gezondheidsautoriteiten registreren momenteel 216 actieve positieve gevallen van deze Britse virusmutatie met verdere mutatiekenmerken (E484K) in Tirol. Ongeveer driekwart daarvan bevindt zich in de districten Schwaz en Kufstein. Het ministerie van Volksgezondheid is momenteel aan het onderzoeken hoe de eigenschappen van dit Britse virustype de epidemiologische gebeurtenissen beïnvloeden en welke effecten dit virustype heeft op het beschermende effect van de Covid-vaccinatie.

Meer informatie: tirol.gv.at

Lees ook ons liveblog.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...