Verplichte vaccinatie 1 februari 2022 een stuk dichterbij

Heren Skipak CMP FANtastisch Oostenrijk

Verplichte vaccinatie 1 februari 2022 een stuk dichterbij

Zoals bekend zit Oostenrijk in een vierde lockdown die zoals eerder gemeld is op 13 december voor gevaccineerden zal eindigen. Althans daar dringt minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein aan. Of dit inderdaad gaat gebeuren moeten we afwachten maar als de dalende trend, zoals de afgelopen dagen te zien is, doorzet moet het haalbaar zijn denken wij.

Vaccinatieplicht

Er is zojuist weer een persconferentie geweest over het verplicht vaccineren van de Oostenrijkers. Minister van Volksgezondheid Mückstein geeft aan dat de datum van 1 februari 2022 niet te omzeilen is. Dit zal dan ook de eventuele ingangsdatum worden. Dit alles is besproken met de Landeshauptmannen van de verschillende Bundeslanden en uiteraard waren ook verschillende politieke partijen hierbij aanwezig (SPÖ en NEOS)

Karoline Edtstadler (Minister EU zaken) geeft aan dat er nog geen beslissing is gevallen over de leeftijdsgrens mbt vaccinatieplicht en de straf. Gisteren lagen de ruwe contouren hierover al “op straat” Klik HIER als je dat nog wilt lezen.

Wat betreft straffen voor overtredingen van de vaccinatieplicht, zei Edtstadler, evenals de kwestie van de leeftijdsgrens, dat hier al beoordelingen zijn gemaakt, maar dat er nog geen besluit is genomen. Daar is nog meer overleg over nodig, zegt Edtstadler.

Op de vraag waarom FPÖ-baas Herbert Kickl niet was uitgenodigd, zei Edtstadler dat die partijen waren uitgenodigd die constructief wilden spreken over de verplichte vaccinatie. De FPÖ maakte duidelijk dat ze alles wilden doen tegen de invoering van verplichte vaccinaties. Als er echter delen van de FPÖ zijn die een andere mening hebben, schud ze dan de hand, zegt Edtstadler. ‘We zien gewoon geen andere uitweg uit de pandemie’ zegt Edtstadler.

Minister van Volksgezondheid Mückstein: concept verplichte vaccinatie vanaf 6 december voor vier weken ter inzage

Vaccinatie enige uitweg

De vaccinaties lopen op dit moment redelijk, 67 procent is gevaccineerd en  ongeveer 70 procent heeft één vaccinatie reeds gekregen. Helaas is dat epidemiologisch niet genoeg, aldus Mückstein. Daarom is besloten om een ​​algemene verplichte vaccinatie in te voeren. Dat was niet gemakkelijk, maar er is geen andere optie.

Je wilt geen vijfde of zesde golf of lockdowns, zegt Mückstein. En daarin sta je niet alleen: in andere landen wordt ook al gesproken over de invoering van verplichte vaccinaties. Oostenrijk gaat hierin voorop. Het is een alomvattende maatregel en ook een interventie, zei Mückstein. Daarom wil men het proces zo breed mogelijk opzetten.

Mückstein beloofde dat er voldoende bedenktijd zou zijn. Alleen al deze week zullen er nog twee gespreksrondes zijn, zei Mückstein. Het wetsontwerp ligt dan vanaf 6 december klaar en vervolgens ligt het nog 4 weken ter beoordeling en treedt begin februari in werking.

Edtstadler geeft ook nog aan hoe het zit met de verplichte vaccinatie: Verplichte vaccinatie kan gerechtvaardigd zijn als het de gezondheid kan beschermen. Dit is grondwettelijk gedekt, zelfs als het een inmenging in persoonlijke rechten is. Vaccinatie is volgens Edtstadler de enige weg om uit deze pandemie te komen.

“De vijand is niet de niet-gevaccineerde, de vijand is niet het volledige ziekenhuis. De vijand is het virus. We kunnen alleen samen uit deze situatie komen.” aldus Edtstadler

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Tiroler Tageszeitung ook is er meer te lezen in ons Liveblog.

PS als laatste willen we aan jullie meegeven dat wij hier absoluut geen stelling in nemen. Wij vertellen het nieuws. De laatste dagen komen er steeds meer vreselijke commentaren op facebook voorbij. Wij gaan echt optreden en dat betekent dat we niet schromen om mensen te blokkeren. Kritisch zijn mag en daar hebben we geen probleem mee. Maar houd het netjes. We hoeven niet aan te geven welke commentaren dit zijn geweest dat kunnen jullie vast wel bedenken. Wij houden jullie op de hoogte en als de hele kleine minderheid zich dan ook kan gedragen dan zou dat heel fijn zijn.

Brixen im Thale by night CampingWelt

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...