Verplichte vaccinatie, 600 euro boete elke drie maanden

Westendorf Ribbeltjespiste

Verplichte vaccinatie, 600 euro boete elke drie maanden, exclusief vier groepen. Hier staat natuurlijk niet dat je een boete krijgt bij vaccinatie maar men wil de niet gevaccineerde na een bepaalde datum beboeten.

Na verschillende gespreksrondes met deskundigen uit de geneeskunde, het recht en de wetenschap heeft de Oostenrijkse regering een eerste concept van verplichte vaccinatie gepresenteerd. Dit meldde Zeit im Bild op  zondagavond.

Straf in Euro’s

In het bericht werd aangegeven als je op 15 maart 2022 niet bent ingeënt, moet je betalen. De straf kan elke drie maanden worden herhaald. Het wetsontwerp voorziet in een boete van 600 euro per drie maanden. De straf is 2400 euro maximaal per jaar en dit zou kunnen oplopen naar maximaal 3600 euro.

Uitzonderingen

Kinderen tot 14 jaar, zwangere vrouwen, personen die tot 180 dagen na de positieve test hersteld zijn en mensen die om gezondheidsredenen niet gevaccineerd kunnen worden, zijn vrijgesteld van de vaccinatieplicht. Deze laatste groep moet een medisch attest voorleggen.

Wanneer gaat dit in?

De vaccinatieplicht geldt vanaf 1 februari 2022. Op 15 februari 2022 krijgen alle niet-gevaccineerde personen een brief van de minister van Volksgezondheid met het verzoek om te vaccineren. Vanaf 15 maart worden de eerste straffen verstuurd door het stadsdeelbestuur.

Het is nog niet zeker maar er ligt wel een rapport, wat gaat het worden?

Niets wat hierboven is genoemd is al beklonken. Volgens het rapport heeft het ministerie van Volksgezondheid het ontwerp niet bevestigd en is het van plan volgende week de definitieve versie van de wet te publiceren. De komende dagen wordt samen met het ministerie en met betrokkenheid van de SPÖ en NEOS verder gewerkt aan het ontwerp, waarna de uitslag bekend wordt gemaakt.

De Tiroler gouverneur Günther Platter deed zondag in het ORF-persuur een suggestie voor een begeleidende maatregel.

“Ik denk dat zodra de verplichte vaccinatie wordt ingevoerd, het ook nodig is dat de testen weer wat gaan kosten.” Daarmee wordt bedoeld dat testen zelf betaald zouden moeten worden. Hoeveel dat dan zou moeten zijn heeft Platter niet meegedeeld. Maar er zouden wel uitzonderingen gemaakt moeten worden voor schoolkinderen.

We wachten het volgende week af. Eerst deze week wachten we op een uitspraak inzake de Lockdown. Wordt deze verlengd of wordt deze onder voorwaarden versoepeld. Ook dan is er meer bekend over de Kerstvakantie.

Lees ook ons Liveblog.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Chaletnl-banner-900x600

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×