Verplichte vaccinatie in Oostenrijk geldboetes tot wel 7200 euro!

Sölden 7 nov 21 @ron vlierberghe

Verplichte vaccinatie in Oostenrijk geldboetes tot wel 7200 euro!

Het wordt steeds duidelijker hoe de verplichte vaccinatie er vanaf februari 2022 uit kan zien in Oostenrijk. Voldoe je aan meerdere verzoeken voor de vaccinatieplicht niet dan moet je diep in de buidel tasten, ook dreigt een gevangenisstraf.

Vanaf februari 2022 wordt het serieus voor “alle mensen die in Oostenrijk wonen”, citeert de “Presse” uit de eerste ruwe versie van de verplichte vaccinatie:

  • Wie weigert op de verplichte vaccinatieafspraak aanwezig te zijn, dient te worden opgeroepen door regionale autoriteiten.
  • Als deze oproep ook wordt genegeerd dan komt er binnen vier weken een tweede verzoek.
  • Blijft betrokkene dan nogmaals weg dan kan dit een boete opleveren van 3600 euro of vier weken gevangenisstraf.
  • De boete kan worden verdubbelt tot 7200 euro als iemand al twee keer is bestraft voor het overtreden van de vaccinatieplicht of als “de bestuurlijke overtreding een ernstig gevaar voor het leven of de gezondheid van een ander persoon heeft opgeleverd”.

Uitzonderingen

Alleen degenen die niet kunnen vaccineren door medische omstandigheden of die zwanger of minderjarig zijn, zouden worden vrijgesteld van de verplichting. Met dwang wordt niemand gevaccineerd dat betekent dat er geen geweld wordt gebruikt om de “spuit” er toch in te zetten.

Sölden 7 november 2021 @ron Vlierberghe

Bovenstaande is alleen van toepassing voor de Oostenrijkers. Wij als toeristen wachten nog op wat er komen gaat vanaf 13 december 2021. De verwachting die wij hebben is dat er wellicht weer wat mogelijk is maar dan uitsluitend met de 2G regels in acht te nemen. Of dit ook zo gaat lopen dat houden we in de gaten. Wordt vervolgd.

Bron: Kronen Zeitung

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...