Verre van stabiel lenteweer met regelmatig buien

WEERBERICHT: Verre van stabiel lenteweer met regelmatig buien

De Alpen liggen in een zogenaamd zadelgebied. Dat betekent dat het niet echt beïnvloed wordt door hoge- of lagedruk gebieden. Dat betekent ook dat het niet stabiel is met de turbulentie in de bergen. De stijgende luchtbellen worden tegen de bergen aangedrukt en dan ontstaat er neerslag. Er is geen tegendruk (dalende luchtbeweging) omdat hogedruk ontbreekt.

ZATERDAG:

Het is regenachtig. Tussen de wolken door kan de zon er ook doorheen komen. Wisselvalligheid troef dus.  De temperaturen zijn echter niet laag. Op 3000 meter is het rond -3°c, dus daar zijn de condities voor een fijne skidag nog wel OK. Het nulgraden niveau ligt rond de 2500 meter. Dus in vele dalen is het nat. De maxima liggen rond de 15°c – 20°c. De 20°c zal in het oosten op de thermometer tevoorschijn komen. De wind komt het uit noordwesten en is matig.

ZONDAG:

Het is op zondag veel vriendelijker. Daar waar de meeste buien op zaterdag nog aan de noordkant van de Alpenboog vielen, zullen op zondag de buien meer concentreren aan de zuidkant.  Toch houden ook de noordelijke deelstaten kans op een bui maar de zon komt veel meer tevoorschijn dan op zaterdag. In de vroege ochtend kan er een mistbank ontstaan. De wind is meer uit het noorden en matig van kracht. De temperaturen blijven wel op niveau maar zijn wellicht 1 streepje koeler dan op zaterdag.

Brixental regenachtig 28 april 2023

Brixental regenachtig 28 april 2023

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Elke dag is er wel kans op een bui. De temperaturen blijven op niveau maar de zon komt er ook soms goed door. De meeste kans op een bui is op maandag en dan is het dinsdag weer iets droger. De maxima blijven tussen de 15° en 20° pendelen. Dat is een beetje de norm voor de tijd van het jaar. De wind uit het noorden blijft wel een beetje aanwezig en in het zuiden kan er een föhnige wind opsteken. Het blijft dus wisselvallig maar er zijn ook fraaie perioden.

Fijn weekend!

Ronaldo

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...