Verschillende ernstig gewonden na talrijke ski-ongelukken

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Verschillende ernstig gewonden na talrijke ski-ongelukken in Tirol

Vrijdag vonden er meerdere ski-ongelukken plaats waarbij mensen ernstig gewond raakten. De politie is op zoek naar een persoon die betrokken is bij een incident in Steinach.

Gisteren kort voor half twaalf heeft op een blauwe piste in Hochgurgl een botsing plaatsgevonden tussen een 70-jarige Britse skiër en een 36-jarige Duitse skiër. Beide mannen liepen ernstige verwondingen op. De Brit werd per ambulance naar het ziekenhuis van Zams gebracht en de Duitser werd per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

Fahrerflucht in Steinach (skiër er vandoor)

Iets eerder, rond 10.50 uur, vond in het skigebied Bergeralm opnieuw een ongeval plaats, waarbij een 79-jarige Oostenrijker ernstig gewond raakte. Hij was aan het skiën vanaf de Nösslachhütte toen een onbekende skiër hem van achteren ramde, waardoor hij viel.

De onbekende man verliet de plaats van het ongeval zonder de gewonde te verzorgen. Het politiebureau Steinach-Wipptal vraagt ​​daarom om alle relevante informatie (tel. nr.: 059 133 7125) De skiër, een jonge man, droeg een geelgroene jas.

Achtjarige Nederlandse jongen over de rand van de piste

In het skigebied van Skijuwel Alpbachtal Wildschönau vond vrijdag rond 11.00 uur ook een ongeval plaats. Een 8-jarige jongen uit Nederland was op reis met zijn vader toen hij over de rand van de piste ging, terwijl hij een bocht naar rechts maakte.

Hierdoor viel hij enkele meters in steil terrein en kwam na ongeveer 10 meter tot stilstand. De jongen liep bij de val een verwonding aan zijn ruggengraat en een bloedende wond in zijn gezicht op.

Nadat hij de eerste zorg van het pistereddingsteam had gekregen, werd hij per noodhelikopter naar het districtsziekenhuis in Kufstein gevlogen. De Niederau-pistereddingsteams, een medische noodhelikopter en de Alpenpolitie waren aanwezig.

2e Krokus week erg druk op de piste….

Komende week is het op de pistes erg druk als ook iedereen de piste op zou gaan. De 2e Krokusvakantie is van start gegaan en de piste condities zijn erg zwaar, zeker voor een hoogte van onder de 1500 meter. Maar ook op gletsjers is het druk, is onze ervaring. Mensen gaan toch ook de hoogte opzoeken. Een botsing is zo veroorzaakt. Houd je snelheid in bedwang en KIJK om je heen. Er wordt zo slecht gekeken door de mensen en dat is echt uit eigen ervaring en constatering. We zouden er zo eens een video van kunnen maken, maar dat doen we maar niet.

Veel plezier komende week en houd alles heel.

Skicircus Leogang kaiserwetter Topfoto

Laten we ook hopen dat dit weer heel snel terug komt

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...