Verschillende ski-ongelukken in Sölden

Sölden Seekogel 2.666 meter

Verschillende ski-ongelukken in Sölden

Woensdagochtend raakte een 53-jarige Nederlandse skiër ernstig gewond bij een botsing met een andere skiër op de Tiefenbachferner in Sölden. De Nederlandse bevond zich rond 10.15 uur op de blauwe piste 38 toen het ongeval plaatsvond.

Bij de botsing kwamen beide skiërs ten val. De 53-jarige raakte ernstig gewond en kreeg eerste hulp van het pistereddingsteam. De onbekende skiër ging er vandoor zonder zijn gegevens prijs te geven.

44-jarige gewond bij botsing

Rond 14.50 uur was een 44-jarige Hongaar aan het skiën op de piste bij de Schwarzkogel (piste 24) toen een andere skiër van achteren naderde en tegen hem aan botste. De Hongaar viel en raakte ernstig gewond. De Hongaar kreeg eerste hulp van het pistereddingsteam en werd naar de dokter in Sölden gebracht.

63-jarige crashte tegen een stenen muur

Om 16.00 uur skiede een 63-jarige skiër piste 11 af. Door een skifout kwam de Duitser op een vlakke skiweg dat overging in een sneeuwwand die ook weer overging in een stenen muur. Hij liep onbekende verwondingen op en werd per medische noodhelikopter naar het Zams-ziekenhuis gevlogen.

Ook vandaag hoorde wij dat de pistes zwaarder en ijziger worden. Kijk zeker de komende week echt uit. Sneeuw gaat er vandaag wel vallen maar dat is niet heel veel. Daarna zou de warmte en zon weer terugkomen helaas .De verwachting is dat de pistes nog steeds ijzig zullen zijn in de lager gelegen gebieden.

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×