Versoepeling: Mondkapjes, sluitingstijden en in reizen naar Oostenrijk

Seeboden am Millstätter See Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Marcel Selling

Seeboden am Millstätter See Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Marcel Selling

Versoepeling: Mondkapjes, sluitingstijden en in reizen naar Oostenrijk. Vanaf vandaag, 15 juni 2020, is de verplichting eraf om met mondkapjes te lopen in winkels en restaurants. Ook op andere terreinen wordt eea versoepeld maar er wordt zeker nog gewaarschuwd om afstand met elkaar te houden. We gaan dus weer een stukje terug naar het normaal van voor de Corona crisis.

De mondkapjes vervallen dus grotendeels in Oostenrijk. Waar je 1 meter afstand kunt houden hoef je geen mondkapje te dragen.

Hoe zit het dan in de auto?

In de auto kun je met maximaal 2 personen op een rij zitten zonder dat je een mondkapje hoeft te gebruiken. De bestuurder en bijrijder zitten voldoende van elkaar af dus dat is geen probleem. Voor de achterbank geldt hetzelfde. Kom je uit 1 gezin dan is het al helemaal geen probleem.

Bergbahnen

Versoepeling ook bij de bergbahnen? Vooralsnog zouden we nog neus en mondbescherming moeten dragen in de liften (bergbahnen) Dat gaan we komende week ook zelf bekijken hoe dit gaat en of dit ook nog echt zo is. De FANtastisch Oostenrijk buffy ligt al klaar.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Restaurant

In een restaurant hoeven bezoekers geen mond-neus bescherming meer te dragen bij het naar binnen gaan van deze horeca gelegenheid.Voor de medewerkers van het restaurant geldt nog steeds een verplichting van de mond-neus bescherming.

Het limiet van het aantal personen (4) wordt ook vanaf vandaag opgeheven en de horeca gelegenheid mag ook later dicht gaan. Waar er eerst nog gesloten moest worden om 23:00 uur wordt het nu 2 uurtjes later (01:00 uur)

Voor meer info rond dit item…lees het volledige bericht HIER.

Fantastisch Oostenrijk zomer

In reizen naar Oostenrijk versoepeld vanaf 16 juni 2020 (31 landen)

Verdere versoepeling, vanaf morgen (16 juni 2020) mogen weer 31 landen naar Oostenrijk en daar zitten Nederland en België ook bij.

We houden ons ook vast aan de woorden van een vertegenwoordiger van de Ambassade van Nederland in Oostenrijk. Kijk dit fragment hier nog maar eens na.

Op de website Nederlandwereldwijd.nl kun je in de gaten houden wat de status zo al is (morgen maar eens kijken of het echt is veranderd)

Wij kijken zelf weer uit naar een weerzien met Oostenrijk. As vrijdag zijn wij er ook weer… als alles volgens planning verloopt. We zullen dan zeker weer een aantal malen live gaan op ons facebook pagina. Blijven jullie ons volgen?

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×