Versoepelingen Europa, wanneer een land op groen?

Brixental Zomers

Versoepelingen Europa, wanneer een land op groen?

Er is overeenstemming tussen de lidstaten mbt de versoepelingen van de reisbeperkingen. Volledig ingeënte reizigers/vakantiegangers hoeven niet meer te testen of in quarantaine te gaan.

De 27 lidstaten hebben een voorstel van de Europese Commissie goedgekeurd. Hierin staat dat na 2 weken vrijreizen weer mogelijk is bij volledige vaccinatie!

Kinderen

Reizigers/vakantiegangers vanaf 12 jaar die niet volledig zijn ingeënt, zullen wel getest moeten worden. Dit is dan weer niet nodig als er gereisd wordt tussen zogenaamde groenen landen. Een groen land wil zeggen dat daar de corona onder controle is.

Gelukkig is er ook een uitspraak over minderjarigen die reizen met de ouders. Indien de ouders volledig gevaccineerd zijn dan hoeven deze minderjarigen niet in quarantaine omdat hun ouders gevaccineerd zijn.

Er komt een QR code voor reizigers vanaf 1 juli. Daarmee kun je aantonen dat je bent gevaccineerd, negatief getest of al bent genezen van Corona. Dit wordt het Europese covid reiscertificaat genoemd.

Wanneer staat een land op groen?

De EU lidstaten hebben hiervoor ook afspraken gemaakt. Indien  het aantal besmettingen minder is dan 50 over een periode van 2 weken onder 100.000 mensen dan staat een land op “groen”. De norm hiervoor is drastisch aangepast want dit cijfers van 50 was 25. Je zult hierdoor zien dat de komende tijd er meer landen op groen gaan staan.

Een aanvulling om op “groen” te komen is de volgende. Als het aantal positieve test lager is dan 1% en het aantal besmettingen is lager dan 75 op de 100.000 mensen dan ook gaat het land naar groen.

Met deze nieuwe herijking is de verwachting dat heel veel landen op groen komen.

De genoemde afspraken zijn nu gemaakt door de verschillende ambassadeurs van de lidstaten. As. dinsdag worden deze versoepelingen hoogstwaarschijnlijk bekrachtigd door de Europese ministers van Volksgezondheid.

Gerlos Konigsleten Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Jet Strating

Gerlos Konigsleten Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Jet Strating

Meer kun je lezen in ons Liveblog

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Grittlmühle grote afsluitbanner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...