Versoepelingen in Oostenrijk? Sebastian Kurz tempert de verwachtingen

Versoepelingen in Oostenrijk? Sebastian Kurz tempert de verwachtingen

De Bundeskansler van Oostenrijk, Sebastian Kurz, tempert de verwachtingen op versoepelingen op korte termijn naar aanleiding van de lockdown die tot en met 6 december loopt.

“We zullen na 7 december met nog enorme beperkingen moeten leven”, vertelde hij vandaag in de “Kleinen Zeitung”. In ieder geval zullen er geen overhaaste openingsstappen worden genomen. “Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat we weken en maanden met bepaalde beperkingen zullen moeten leven”, zei de bondskanselier. Het doel is om vanaf 7 december “zorgvuldige openingsstappen” te zetten in winkels en scholen. Maar dit hangt af van het aantal besmettingen. Hoe hoger deze zijn, “hoe moeilijker het zal zijn om de openingsstappen te zetten”, zegt Kurz.

Massatesten

Massatests zijn bedoeld om de derde coronagolf te voorkomen Een derde lockdown moet zoveel mogelijk worden voorkomen. De massatesten die voor december gepland staan, zouden “een geweldige kans” kunnen zijn. Hiermee kan het infectieproces worden gelokaliseerd en kunnen nieuwe infecties worden voorkomen, betoogde hij.

Westendorf Ribbeltjespiste

Skigebieden

As, woensdag zal Kurz bekend maken hoe het er uit gaat zien met de kerst. Grote vraag is dan ook of de skigebieden kunnen openen! Kurz heeft aangegeven dat bij de eerste versoepelingen normaal gesproken niet de sport bij betrokken is. Desalniettemin wil de regering  “binnen afzienbare tijd” weer meer sport mogelijk maken, zeker als het buiten is en als individuele sport plaatsvindt.

Aan de andere kant moet de kwestie van het  toerisme apart worden gezien. Kurz geeft ook nog aan dat “de après-ski zal op zijn vroegst pas over een jaar weer terug zijn” en dat betekent sowieso dit seizoen geen après ski, maar dat wisten we natuurlijk al een tijdje.

As. woensdag weten we meer. We houden jullie op de hoogte en…. blijft positief.

Bton:  Salzburg24.at

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...