Versoepelingen Oostenrijk 10 juni en 1 juli 2021

Gerlos Konigsleten Vrienden van FANtastisch Oostenrijk Jet Strating

Foto Gerlos Konigsleiten Vrienden van FANtastisch Oostenrijk @Jet Strating

Versoepelingen Oostenrijk 10 juni en 1 juli 2021

Er is vandaag een persconferentie geweest in Oostenrijk. De ontwikkelingen mbt Corona zijn besproken en op onderdelen worden maatregelen in het positieve aangepast. Welke dat allemaal zijn dat lees je hieronder!

Kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) zei vandaag bij aanvang van een persconferentie dat ze op de gebruikelijke manier hadden overlegd. De regering is zeer tevreden, op alle vlakken is er een positieve ontwikkeling. Een dalende incidentie van infecties (zevendaagse incidentie van 40), minder mensen in ziekenhuizen en steeds meer mensen gevaccineerd, nu staat de teller op 3,5 miljoen.

De mensen in Oostenrijk zouden blij zijn met een betere kwaliteit van leven en ook het aantal werklozen zou afnemen. Minder dan 400.000 mensen zijn nu werkloos. Dat is nog steeds te hoog, maar lager dan een half jaar geleden.

Incidentie 7 dagen Oostenrijk 28 mei 2021

Incidentie 7 dagen Oostenrijk 28 mei 2021 hier nog boven de 40 maar de nieuwste cijfers zijn aangegeven in de persconferentie en die gaan < 40

Ideale basis voor verdere ontspanning

De maatregelen mbt de FFP2-maskers en intensief testen hebben een aardige impact gehad maar  bleken juist te zijn. Hierdoor is er een basis voor verdere versoepelingen. Maar ook dient er nog steeds opgepast te worden dat de besmettingen niet toenemen.

In het overleg tussen de regering en de verschillende Bundesländer is een akkoord bereikt met de provinciegouverneurs en ze trekken samen. Op 10 juni gaan de eerste versoepelingen gezet worden en op 1 juli zal daar een vervolg aan gegeven worden.

De versoepelingen in detail:

  • Vanaf 10 juni wordt het aantal mensen dat in de horeca samen mag komen vergroot naar acht volwassenen in een restaurant en 16 buiten. De avondklok gaat pas in om 00:00 uur. Lees anders ons bericht nog na van vandaag hierover, Overigens blijft de 3-G-regel nog steeds van kracht (Genezen, Gevaccineerd of Getest)
  • Voor evenementen wordt de maximale bezetting verhoogd naar 75 procent (voorheen 50 procent).
  • Busreizen worden weer volledig mogelijk, maakte Kurz bekend.
  • Op het gebied van vrije tijd / sport / wellness wordt de limiet verlaagd van 20 naar 10 vierkante meter per gast.
  • Over clubs en vrijwilligerswerk zei Kurz: Vanaf 10 juni is alles weer mogelijk. Dus ook koren en muziekverenigingen. De 3-G-regel is van toepassing.
  • Ook in de detailhandel geldt een regel van 10 m2 per klant, dit stond op 20 m2.
  • Bij binnenkomst in Oostenrijk is er alleen nog het invullen voor het Pre-Travel-Vlearance formulier nodig als je vanuit een hoog incidentie gebied komt. Welke kleur code dit is vernemen we waarschijnlijk nog, is niets over meegedeeld. Dit staat ook los van het in Quarantaine gaan voor bv Nederlanders daar is nog geen nadere uitleg voor geweest. Wat wel geldt is het volgende: heb je een 1e vaccinatie gehad in Nederland dan is 22 dagen na deze datum testen etc niet meer nodig. Wel is het zo dat je dit moet bewijzen. Mocht je bij de GGD getest zijn in Nederland dan staat op het  formulier dat je hebt meegekregen ook een Engelse tekst.

Bruiloften en feesten zijn weer mogelijk vanaf 1 juli 2021

De versoepelingen zouden geleidelijk plaatsvinden, zei Kurz. Alles wordt gedaan zodat het sociale leven in juli weer kan floreren. Hij is in het verleden vaak gevraagd naar mogelijkheden voor bruiloften en feesten.

Vanaf 1 juli kan dit weer. De 3-G-regel wordt gehandhaafd, maar er moet worden opgemerkt dat een groot aantal Oostenrijkers dan al zal zijn gevaccineerd. Ook het dragen van mondkapjes wordt vanaf 1 juli verminderd maar blijft in bepaalde gebieden, zoals in het openbaar vervoer of in de detailhandel gehandhaafd.  In de weken voorafgaand aan 1 juli zullen de ontwikkeling onder de loep genomen worden en vervolgens worden dan verdere  details bekend gemaakt.

Al met al weer positief nieuws en stapje voor stapje wordt het weer wat normaler in Oostenrijk. We blijven het nieuws volgen!

Ps mochten er zaken niet goed zijn verwoord of begrepen. Schrijf ons dan een bericht via info@fantastischoostenrijk.nl

Lees ook ons liveblog inzake Corona, daar is heel veel terug te lezen. Klik maar HIER!

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Grittlmühle grote afsluitbanner

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...