Versoepelingen Oostenrijk, morgen meer duidelijkheid

Versoepelingen Oostenrijk, morgen meer duidelijkheid . Tirolse gouverneur Platter roept op tot een duidelijke schema voor de opening

Vrijdag bespreken de federale en deelstaatregeringen van Oostenrijk de geleidelijke opening van de corona-lockdown. De regering heeft aangekondigd dat deze er ook gaat komen vanaf half mei. De Tiroler gouverneur Günther Platter (ÖVP) gaat ervan uit dat gastronomie, hotels, sport en cultuur weer open mogen, zoals hij donderdag op een persconferentie zei. Bars en hotels zijn bijna een half jaar gesloten. Oorspronkelijk zou men weer met Pasen open zijn gegaan maar dat werd geannuleerd. Nu is de hoop gevestigd op half mei 2021.

Bars en Hotels zijn al vanaf 2 november 2020 dicht. Begin maart maakte bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) al bekend iets te willen versoepelen met pasen. Restaurants, hotels en culturele instellingen zouden “in april” moeten volgen. Maar er kwam niets van. In plaats daarvan was er een aangescherpte lockdown in de oostelijke regio. Alleen in de “modelregio” Vorarlberg zijn de bars sinds half maart weer open.

De eerste openingstappen zouden nu half mei moeten plaatsvinden. Morgen komen vertegenwoordigers van de federale overheid, staten, steden en gemeenten bij elkaar in de zogenaamde openingscommissie en bespreken wat het precies gaat worden. De start is gepland om 11.00 uur, de resultaten zouden in de middag beschikbaar moeten zijn.

Volgens verklaringen van de afgelopen dagen is het duidelijk dat er verplichte tests komen voor gasten in restaurant maar niet voor klanten in de detailhandel. Deze testen wil de FPO niet!

“Vooral de restaurants die voornamelijk van binnenlopende klanten leven, zullen ernstig worden benadeeld door de test bij de ingang. Als je na het shoppen even snel koffie wilt drinken, heb je geen testcertificaat op zak.”

Het is nog onduidelijk wanneer de opening echt zal gaan beginnen. Er was vandaag al speculatie in de media over data tussen 13 mei (Hemelvaartsdag) en 25 mei (na Pinksteren).

Platter waarschuwde donderdag voor een “duidelijk, duidelijk schema” met betrekking tot de openingsstappen. De bedrijven hebben immers een bepaalde doorlooptijd nodig om zich voor te bereiden op de maatregelen.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Nassfeld topfoto

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×