Versoepelingen voorstel Bergbahnen afgewezen

Flachau wachtrijen

Versoepelingen strenge maatregelen Bergbahnen van de hand gewezen! Vice-kanselier Kogler wees de versoepeling van skigebieden van de hand. In de gondels is en liften is momenteel een persoonsbeperking van maximaal 50 procent bezetting en deze blijft bestaan.

Vice-kanselier en minister van Sport Werner Kogler (Groenen) verwierpen verzoeken om versoepeling vanuit de Bergbahnen. “De eis is redelijk”, want het infectiegevaar schuilt in de gondels en niet op de skipistes”. Het gaat dan ook met name om de FFP2-maskers.

In plaats daarvan waarschuwde Kogler de Bergbahnen om zich aan de regels te houden, anders moet er “actie worden ondernomen”. Toen hem werd gevraagd of het, gezien de beelden van dichte rijen in sommige Bundeslander, een vergissing was om de skigebieden te openen , zei Kogler dat het een “aanbod” was om buiten te sporten. ” De aangescherpte maatregelen zijn nu juist een zaak van de verschillende Bundeslander.

Flachau wachtrijen

De Oostenrijkse overheid heeft de strengste maatregel getroffen mbt de FFP2-masker als het gaat om bescherming. En nu denk ik dat we moeten zien hoe de verschillende Bundeslader dit onder controle hebben.” Bergbahn voorzitter  Franz Hörl had opgeroepen tot een einde van de beperkingen voor mensen in de gondels – maar Kogler wees het af. Integendeel, het is een kwestie dat alle Bergbahnen zich aan de richtlijnen houden, anders,  “moeten er maatregelen worden genomen”. De regionale autoriteiten zouden moeten controleren, en “indien nodig, moet men actie ondernemen waar het niet werkt, het werkt zeker voor het grootste gedeelte van de skigebieden”.

Dit zou ook kunnen betekenen dat individuele skigebieden ook weer moeten sluiten “als het helemaal niet werkt”, zoals Kogler zei.

Zell am See

In Zell am See is het rustig op de Piste

Wij hebben in ieder geval zelf kunnen zien dat het in skigebieden werkt. Ook hebben wij bericht gekregen van verschillende mensen in Oostenrijk dat het goed gaat, dat het rustig is, dat men de maskers opzet en dat men zich aan de regels houd. Dat het in een aantal gebieden niet goed is gegaan dat spreken we niet tegen maar dat betekent niet dat dit overal zo is.

Voorts is de verwachting dat er andere regels gaan gelden na 18 januari, of dat echt zo is… we houden het in de gaten en zullen jullie op de hoogte houden.

Tot slot we gaan bijna het nieuwe jaar in, blijf positief en hou de vrolijkheid er in zoals jullie ook in onderstaande video kunnen zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...