Vertical Up Kitzbühel Streif 29 februari 2020

Vertical Up

Vertical Up in Kitzbühel op de Streif. As. Zaterdag 29 februari 2020 is het dan weer zover. De Vertical Up, voor de 10e keer wordt dit event gehouden op de Streif. De Streif is natuurlijk de piste die gebruikt wordt tijdens de afdaling van Kitzbühel in januari… maar dan gebeurd het op ski’s en gaat het van boven naar beneden. Met dit event wordt het de omgekeerde route. Ging het in de eerste editie nog om 191 deelnemers. Thans doen er een gelimiteerd aantal mensen mee (1000 personen) Meer kan ook niet anders gaat de kwaliteit van dit event verloren. Vanaf 2015 doen er jaarlijks ook 1000 mensen mee!

Wat is de Vertical Up?

Het komt er kort op neer dat je zo snel mogelijk de legendarische Streif (Hahnenkamm) op moet gaan op een wijze die je zelf mag kiezen. Lopend, met langlaufers, met tourski’s of wat dan ook. Als het maar op eigen kracht gebeurd.

De deelnemers komen uit 23 landen. De start is op 805 meter en de finish ligt op 1655 meter (Hahnenkamm) Lengte is 3312 meter. Gemiddeld aantal graden is 27% en op zijn steilst is het 85%

Het parcoursrecord voor de mannen is 30 min 29,1 seconden (Christian Hoffmann) Bij de vrouwen ligt dit op 39 min en 41 seconden (Andrea Mayr)

Doen er nog Nederlanders aan mee?

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht