Vesting Kufstein een bezoek waard Video

Vesting Kufstein

Vesting Kufstein een bezoek waard Video

Stefan is in de meivakantie eens gaan kijken bij de vesting van Kufstein. Hij maakte daar ook een video maar eerst even wat info over deze vesting in Kufstein.

De vesting van Kufstein is een middeleeuws fort dat zich bevindt op een heuvel boven de stad Kufstein in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het fort is gebouwd in de 13e eeuw en heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de verdediging van de regio.

De vesting van Kufstein is bekend om zijn imposante uiterlijk en wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste historische gebouwen in Tirol. Het fort heeft een rijke geschiedenis en heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gehad, waaronder de Habsburgers, de Beierse regering en het koninkrijk Beieren.

Een van de opmerkelijke kenmerken van de vesting van Kufstein is de enorme toren, de “Heidenturm” genaamd. Deze toren dateert uit de 14e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld als uitkijktoren en verdedigingswerk.

Tegenwoordig is de vesting van Kufstein een populaire toeristische attractie en zijn er veel activiteiten en evenementen die er plaatsvinden, waaronder rondleidingen, concerten en theatervoorstellingen. Bezoekers kunnen de historische gebouwen verkennen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

Al met al is de vesting van Kufstein een fascinerende bezienswaardigheid met een rijke geschiedenis en een prachtige omgeving, die zeker de moeite waard is om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Tirol.

Vesting Kufstein

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...