Vesting Kufstein een bezoek waard

Vesting Kufstein

Vesting Kufstein een bezoek waard

We hebben weer eens de stad Kustein bezocht en hadden ook een doel deze dag. Eerst gaan kijken bij de vesting van Kufstein. Meestal als wij vanuit Nederland langs Kufstein rijden dan is dat in de avond. Deze vesting ligt er dan zo mooi bij in het licht. Dit keer zijn we er overdag gaan kijekn en dat was het meer dan waard. Kufstein en dan met name de vesting is een behoorlijke speelbal geweest tussen Bayern en de deelstaat Tirol. Behoorlijke veldslagen zijn er geweest en keer op keer is Kufstein weer in handen gekomen van de deelstaat Tirol.

Bekijk hieronder onze video update. Je ziet daarin oa. voorbijkomen, de gevangenis, kanonnen, de martelkamer een enorme waterput en nog veel meer.

Kufstein is een stad in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, bekend om zijn imposante vesting, de Kufstein Vesting. Hier zijn enkele belangrijke punten over de vesting en de stad:

Kufstein Vesting Geschiedenis:

 • Oorsprong: De vesting dateert uit de 13e eeuw en werd voor het eerst genoemd in 1205.
 • Strategische Locatie: Gelegen op een heuvel boven de rivier de Inn, had de vesting een strategische positie tussen Beieren en Tirol.
 • Belangrijke Gebeurtenissen: De vesting speelde een rol in verschillende conflicten, waaronder de Oostenrijks-Beierse oorlogen en de Napoleontische oorlogen.

Architectuur:

 • Bouwstijl: De vesting heeft een middeleeuwse bouwstijl met toevoegingen en aanpassingen door de eeuwen heen.
 • Hoogtepunten: Enkele opvallende kenmerken zijn de Kaiser Maximilian-toren, de Bürgerturm en de verschillende bastions en muren die het complex omringen.

Bezienswaardigheden:

 • Musea: De vesting herbergt verschillende musea die de geschiedenis en cultuur van de regio tonen.
 • Adelaarswandeling: Een panoramisch pad dat bezoekers een prachtig uitzicht biedt over de stad Kufstein en de omliggende bergen.
 • Heldenorgel: Het grootste openluchtorgel ter wereld, dagelijks bespeeld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen.

Stad Kufstein

Vesting Kustein uitzicht op de Inn

Vanuit Vesting Kustein uitzicht op de Inn

Locatie: Kufstein ligt in het Unterinntal (Inn-vallei), dicht bij de grens met Duitsland.

Toerisme:

 • Natuurschoon: Kufstein is omgeven door prachtige natuur, waaronder de Kaisergebergte (Kaisergebirge), ideaal voor wandelen en skiën.
 • Culturele Evenementen: De stad organiseert verschillende festivals en evenementen, waaronder concerten en traditionele Tiroolse feesten.

Economie:

 • Industrie en Handel: Naast toerisme is Kufstein ook een belangrijk centrum voor handel en lichte industrie in de regio.

Onderwijs:

 • Universiteit van Kufstein: De stad is de thuisbasis van de Fachhochschule Kufstein, een hogeschool die diverse opleidingen biedt op het gebied van economie, toerisme en technologie.

Kufstein en zijn vesting bieden een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en natuur, wat het een populaire bestemming maakt voor toeristen en geschiedenis liefhebbers.

Vesting KusteinVesting Kufstein Vesting Kufstein Vesting Kufstein kanonnen

Vesting Kufstein Martelkamer

Vesting Kufstein Martelkamer


Vesting Kufstein Martelkamer

Vesting Kufstein Martelkamer


Vesting Kufstein Waterput

Waterput

Vesting Kufstein WaterputVesting Kufstein Vesting Kufstein Vesting Kufstein kanonnenVesting Kufstein

Mocht je nog meer tijd hebben rondom Kufstein ga dan ook eens naar de Kaiserlift. Je komt uit in en geweldig wandelgebied achter de Wilderkaiser. Klik HIER voor dit bericht en video.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×