Video Update Hintertux 30 juli 2016

Video Update Hintertux 30 juli 2016

Hintertuxer Gletsjer

Video Update Hintertux 30 juli 2016. Het moest er een keer van komen, skiën midden in de zomer op een gletsjer. Nog nooit hadden wij de ski’s ondergebonden in de zomer en we willen graag deze ervaring met jullie delen.

We waren al om 8 uur in de ochtend bij de kassa’s om de eerste gondel te pakken. Er was ons ook meegedeeld om ook echt vroeg te starten want je kunt goed skiën tot het begin van de middag en daarna zou het toch allemaal wat zacht worden. En is het geen plaatje om zo in de vroege ochtend tegen de gletsjer aan te kijken.

Hintertuxer Gletsjer

Hintertuxer Gletsjer

Op de gletsjer was overigens erg goed te zien dat de sneeuw op heel veel plaatsen was ingepakt met een wit zeil. Dit alles om de smelt tegen te gaan en de gletsjer zo te beschermen.

Hintertuxer Gletsjer

Maar even terug naar het skiën. Voor 9 uur waren wij helemaal boven. De “noordhelling” (Gefrorener Wand sleeplift) was behoorlijk hard en bevroren maar aan de andere kant lag er al een heerlijke piste in de zon (Olpererlift) en daar was de piste echt top. Naarmate we naar het middaguur gingen verplaatsen we ons naar de noordhelling om vervolgens daar nog wat afdalingen te doen. Er was overigens nog prima te skiën tot een hoogte van 2.660 meter (Tuxer Fernerhaus)

Zouden jullie dit ook is willen doen of staat er al wat gepland. We horen graag jullie ervaringen. Onze ervaring is meer dan positief en natuurlijk hebben we eea vastgelegd middels een Video Update.

Medio oktober hopen we weer in de sneeuw te staan. Waar? Dat is de vraag. Blijf ons maar volgen ?

Link: Hintertuxer Gletsjer

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×