Video Update Kirchberg 28 januari 2017 ingezonden

Video Update [block]0[/block] 28 januari 2017 ingezonden

Kirchberg

Van Stefan Kaptein kregen we weer video beelden binnen vanuit Kirchberg en hij sluit het af op de Kandleralm in Brixen im Thale.

Het was ook weer een droomdag. Geen wind, goede sneeuw maar het was wel iets drukker met dagjesmensen voornamelijk uit Duitsland. Wij geven deze mensen geen ongelijk. Als je zo dicht op de Alpen woont zouden wij ook elk weekend gaan (alhoewel…wij doen dat ook wel vaak ? )

Pengelstein 2

In de video stelt Stefan ook een vraag, een vraag die wij ook niet zo 1, 2, 3 kunnen  beantwoorden. Het gaat om de foto die hier boven staat. Het is de lift Pengelstein 2 in Kirchberg. Je komt best wel hoog boven een hangbrug te hangen. Weet iemand waarom deze brug er hangt? Wij hebben wel een idee. Met een stoeltjes lift mag je wellicht maar een bepaalde hoogte boven de grond hangen…. of dit het antwoordt is…geen idee. Maar wie weet het? We horen het heel graag.

Nu dan naar de jaloersmakende beelden…wat een kaiserwetter…..

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

5 reacties

 1. John schreef:

  Ja dat is het juiste antwoord.
  Een gondelbaan moet een bepaalde afstand hebben van gebouwen.
  Een stoeltjes lift moet een bepaalde afstand hebben van de grond of te wel als de lift defect is om te kunnen abseilen naar de grond.
  Er geld een bepaalde afstand.
  .

 2. ernst schreef:

  “Um den maximal zulässigen Bodenabstand einzuhalten, musste ein breiter Graben mit einer etwa 150 m langen Seilbrücke überspannt werden” http://www.seilbahntechnik.net/de/lifts/1566/datas.htm

 3. Bastiaan schreef:

  geld dat ook voor kabelbaan dat een andere kabelbaan kruist. Zoals de pengel 1 en 2

 4. Joost schreef:

  Ik heb even contact gezocht met Bergbahn Kitzbühel AG en het antwoord van hen luidt:
  Die Seilbahntrasse führt in diesem Abschnitt über einen Graben und unwegsames Gelände.
  Um den Mindestbodenabstand einzuhalten wurde diese Netz montiert.
  Im Bergefall dient dieses Netz dazu die Personen auf das Netz abzuseilen,  um sie sicher aus diesem unwegsamen Gelände zu bergen
   
  Beste Grüße aus Kitzbühel,
  Sylvia Brix

  Vrij vertaald: omdat de Graben vrij onbegaanbaar is, is dit net geplaatst om de minimale afstand tot de lift die er boven hangt te verkleinen. (Niet dat het net je opvangt als je er uit zou vallen, want met als die staalkabels breekt je nog van alles). Maar zo kunnen ze personen uit de lift daar laten abseilen en veilig(er) uit de Graden evacueren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht