Video Update Stubaier Gletsjer 23 oktober 2016

Video Update Stubaier Gletsjer 23 oktober 2016

Stubaier Gletsjer

Video Update Stubaiergletsjer 23 oktober 2016. Afgelopen weekend is de nieuwe lift, de 3S Eisgratbahn gaan draaien. Officieel en feestelijk is de lift nog niet geopend maar dat gaat komen ergens begin december. Maar wat een geweldige comfortabele lift is dit. Geweldige zitstoelen en Wifi ook aanwezig om vooral jullie foto’s en video’s aan ons door te geven:)

De reden dat we naar de Stubaier Gletsjer zijn gegaan was duidelijk. De 3S Eisgratbahn wilde we nu eindelijk na 2 jaren van bouwen zien. Wisten jullie overigens dat deze gletsjer het GROOTSTE  gletsjergebied is van Oostenrijk. De cijfers hiervan komen in een volgend bericht naar voren met een video van een hele piste…dat komt dus nog.

Stubaier Gletsjer

De dag overigens begon super zonnig getuige bovenstaande foto. Boven op de top keek je richting Italië en daar verscheen een föhnmuur. Wat dat is dat gaat Weerman Jeroen jullie binnenkort uitleggen. Maar als er een föhn opkomt zetten dan weet je dat het gaat waaien op de toppen en dat kan zelfs een hele krachtige stormachtige wind worden. Maar gestormd heeft het zeker niet maar er kwam wel steeds meer en meer bewolking opzetten..

Föhnmuur Stubaier Gletsjer

Föhnmuur Stubaier Gletsjer

Wij gaan zeker het komende seizoen nog vaker deze gletsjer bezoeken en op de gletsjer heb je echt hele lange afdalingen. 10 kilometer is de langste afdaling. Helemaal FANtastisch toch.

Maar voor nu…de video update van afgelopen zondag, 23 oktober 2016. Tevens nog een video van de Bergbahnen Stubaier Gletscher met de eerste “fahrt” van deze nieuwe lift.

Skihal.com banner klein

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...