Video update Westendorf 2 februari 2024

Westendorf sneeuw en in het dal dooi

Video update Westendorf 2 februari 2024

De afgelopen week hebben we uitsluitend gletsjers bezocht en ook een aantal dagen even niet geskied. Natuurlijk weten jullie dat de temperaturen niet echt winters zijn en dat we temperaturen hebben die meer in april passen dan begin februari.

Hoe liggen de pistes erbij?

Westendorf Gampenkogel

Wij horen hele positieve berichten, maar ook hele slechte. Dus we zijn we zelf maar even op onderzoek gegaan en dat hebben we gedaan in ons thuis gebied wat redelijk representatief is voor alle gebieden beneden de 2000 meter.

In de ochtend gaan de pistes wel, maar na de middag wordt het toch allemaal wat zwaarder. Daar waar veel skiverkeer is, zie je de zachte bulten groeien en daar zijn niet veel mensen liefhebber van.

De komende dagen krijgen we zonnig weer, tenminste dat is de voorspelling. Temperaturen zijn ook aan de warme kant. Ga dus zo vroeg mogelijk skiën en stop ermee rond 1 uur in de middag. Wellicht nog een uurtje erbij, maar dan raden we aan om lekker in de zon te gaan zitten. Beter nieuws dan dit hebben we op dit moment niet. Als we dan toch positief moeten reageren, dan is het zo dat in de skigebieden toch bijna alle liften draaien en pistes open zijn. Uiteraard dit wel dankzij de kunstsneeuw, die ook goed in de koude periode hun werk hebben gedaan.

Westendorf Choralpe

Westendorf Choralpe, deze strandstoelen zullen een geliefd item zijn de komende dagen in de middag

Hierboven strandstoelen die in menig skigebied “volgeboekt” zullen zijn de komende dagen.

Hieronder nog een video die we hebben opgenomen alsmede de live video van facebook.

De dag ervoor waren we bij het dalstation van Westendorf (Alpenrosenbahn) en daar waren we ook nog even live bij.

RTL Weer Westendorf 2 februari 2024

Westendorf Gampenkogel

Westendorf Gampenkogel

Westendorf Gampenkogel

Westendorf pistekaart alles op groen

Renthier Westendorf Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×