Vier jongens springen uit stoeltjeslift

Het leek een leuk idee maar achteraf toch niet, in Lienz sprongen vier jongens uit een stoeltjeslift. Eindresultaat drie zijn ongedeerd en een brak zijn sleutelbeen.

De vier scholieren van 13 en 14 jaar sprongen gistermiddag even na 1 uur uit één van de stoeltjes van de Steinermandl. Dit gebeurde tussen de eerste en tweede liftpaal. Direct nadat de vier instapten sprongen ze in de hoop dat zij in de diepe sneeuw zouden vallen, echter sprong één iets later. Doordat de andere drie al gesprongen waren was de stoeltjeslift door het gewichtsverlies al ongeveer twee meter opgetild.

De Steinermandl ligt in het skigebeid Lienz Zettersfeld, het betreft hier een oude (uit 1993) 4 persoons stoeltjeslift waarbij men de veiligheidsbar zelf moeten sluiten en is ook zo te openen.

Sleutelbeen gebroken

De vierde jongen kwam door de hoogteverschil lelijk ten val, hierdoor brak de 13 jarige jongen zijn sleutelbeen. Na de val verlieten de  jongens vervolgens de plek des onheils om hulp in te schakelen, het reddingsteam bracht de gewonde per quad en kabelbaan naar het dal. Vanuit daar werd hij naar het districtsziekenhuis Lienz gebracht.

Bron: TT.com en oe24.at

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...