Vierschansentoernooi met publiek?

Vierschannzentournee Schattenbergschans Oberstdorf

Schattenbergschans Oberstdorf

Vierschansentoernooi met publiek? Als het aan de organisatoren ligt zullen bij alle vier wedstrijden toeschouwers aanwezig zijn.

De organisatoren blijven van plan om bij alle vier wedstrijden van het 70e Vierschansentoernooi toeschouwers toe te staan.  “Of dat gaat lukken en hoeveel fans daadwerkelijk het stadion in mogen, is momenteel nog helemaal open”, zegt dr. Peter Kruijer, voorzitter van het Vierschansentoernooi.

Alles hangt af van de huidige ontwikkeling van de coronacijfers en de eisen van de autoriteiten.

Voorverkoop

Voor de wedstrijden in Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen kan men nog steeds tickets kopen maar is de voorverkoop in Oberstdorf stopgezet. Dit heeft volgens Florian Stern, directeur van Ski-Club Oberstdorf Veranstaltungs GmbH en algemeen secretaris bij de openingswedstrijd te maken met de regelgeving in Beieren. “Volgens de momenteel geldende regelgeving in Beieren mogen we ruim 6.750 bezoekers toelaten in het stadion, wat overeenkomt met een bezettingsgraad van 25 procent” aldus Florian Stern.

Medio november waren er echter beduidend meer tickets verkocht voor zowel de wedstrijd als de kwalificatie. De organisatie heeft alle tickethouders al aangeschreven om de tickets in te leveren. “Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, kan het best zijn dat we ook de kaartaankopen moeten terugdraaien. Hier gaan we waarschijnlijk naar de datum van aankoop naartoe”, aldus Stern.

Voor alle tickets gelden dezelfde voorwaarde en moeten vanwege de pandemie geretourneerd worden en wordt het volledige aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) terugbetaald. In Garmisch-Partenkirchen kunnen kaarthouders tot 20 december vrijwillig hun tickets gratis retourneren.

Situatie Oostenrijk onduidelijk

Oostenrijk zit tot 12 december in een landelijke lockdown daar is de situatie totaal onduidelijk. “Niemand weet op dit moment welke beperkingen er daarna zullen zijn. Wat wel zeker is, is dat we uitkijken naar fans nadat we klaar zijn. Zowel op de Bergisel in Innsbruck als bij de laatste wedstrijd van de tour in Bischofshofen.” aldus Alfons Schranz, voorzitter van de Bergisel Sport Club en hoofd van de organisatie in Innsbruck.

Lees over de huidige situatie in Oostenrijk onze liveblog.

Vierschansentoernooi

Het Vierschansentoernooi is een jaarlijks terugkerend toernooi wat rond de jaarwisseling plaatsvind met twee wedstrijden in Duitsland en twee in Oostenrijk. De winnaar is de springer met de hoogste totaalscore van alle vier wedstrijden. Het wordt al sinds 1953 georganiseerd waarbij de wedstrijden afzonderlijk ook meetellen voor de wereldbeker. Scandinavië heeft sinds 1997 een tegenhanger die het Nordic Tournament genoemd wordt.

Het is het grootste, bekendste en oudste schansspring toernooi ter wereld en behoort tot de meest prestigieuze wedstrijden in het schansspringen.

De wedstrijden worden gehouden in Oberstdorf, Garmish-Partenkirchen (beide Duitsland), Innsbruck en Bischofshofen (beide Oostenrijk), waarbij men eerst in Duitsland springt en daarna in Oostenrijk.

Het aankomende toernooi zal op de volgende dagen in de volgende plaatsen gehouden worden:

  1. Schattenbergschans Oberstdorf 28 en 29 december 2021;
  2. Grote Olympiaschans Garmish-Partenkirchen: 31 december 2021 en 1 januari 2022;
  3. Bergiselschans Innsbruck: 3 en 4 januari 2022;
  4. Paul Ausserleitnerschans Bischofshofen: 5 en 6 januari 2022.

Bron: all-in.de

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...