Vignet Oostenrijk nieuws voor 2017

© ASFINAG via tt.com

Vignet 2016 2017

Vignet Oostenrijk nieuws voor 2017

Vignet Oostenrijk nieuws voor 2017, je hebt het nodig als je op de snelweg rijdt in Oostenrijk. De bekende stickers achter je voorruit. Ze zijn voor een week niet duur maar vergeten of moedwillig niet gekocht en je wordt betrapt dan is de bekeuring heel prijzig (minimaal €300,- ) In vergelijking voor  wat je moet betalen voor 10 dagen best prijzig dus…

Ons advies koop er één die paar euro’s maakt op het totale budget voor de wintersport echt niet uit.

Vignet 2016 2017

© ASFINAG via tt.com

Maar zoals alles wordt ook het vignet duurder. De stijging in vergelijking met vorig jaar is 0,8%. Koste een jaarkaart afgelopen jaar nog €85,70, de jaarkaart die vanaf  1 december 2016 gevoerd moet worden zal €86,40 gaan kosten. Jaarvignet 2017 is al geldig vanaf 1 december 2016.

De nieuwe kleur zal turquoise zijn.

Ook de 10-daagse kaart die vele wintersporters zullen aanschaffen zal €8,90 gaan kosten. Een bedrag wat je dus niet zal voelen in je budget. Ook zal er weer een vignet komen voor 2 maanden. Deze zal €25,90 gaan kosten. Overigens geldt er voor motoren andere tarieven. Voor een 10 dagen kaart zijn de kosten €5,10 en 2 maanden €13,-.

 

Vignet kopen? Dat kan makkelijk en snel online! Vanaf december 2017 is het aanvragen van het digitale vignet beschikbaar. De prijzen liggen gelijk met de zelfklevende vignetten. Maar nu heb je het vignet binnen één werkdag in de mail, wel zo makkelijk!

Ook voor het stukje Duitse grens naar Kufstein Süd! Tot Kustein Süd was dat stukje gedoogd om zonder vignet op de snelweg te kunnen rijden maar dat is al een aantal jaren niet meer het geval. Men controleert ook daar streng of je wel een vignet hebt. We hebben hier al eerder over geschreven, dit kan je hier vinden.

Bron: tt.com 

Summittravel728x90

Autotolvignetten

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

13 reacties

  1. Wilma schreef:

    Waarom bij de ANWB. Niets ten nadele hoor maar hoe makkelijk is het om dit gewoon op weg naar oostenrijk te kopen bij een tankstation langs de auto baan. Niet iedereen heeft een ANWB in de buurt. Scheelt ook nog eens €0,50 administatie kosten.

  2. Freek Oosterom schreef:

    Ik koop hem altijd bij Gruibingen langs de A8 Stuttgart München. Perfecte plek om even te tanken en dan gelijk er vignet te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht