Vignet Vrije Zones o.a. Grensovergang Kufstein

tolvignet

Vignet Vrije Zones, vanaf 1997 tot 2013 had je nog vrije toegang op een klein stukje autobahn in Oostenrijk (op dit stuk werd niet gecontroleerd) Veel vakantiegangers hadden maar een klein stukje snelweg nodig tot Kufstein Süd om vervolgens eraf te gaan. Ook had je dan geen vignet nodig. Maar de laatste 6 jaar vond men het nodig om toch het vignet verplicht te stellen vanaf de staatsgrens van Oostenrijk.

Gevolg

Het gevolg was dat de vakantiegangers dwars door Kufstein gingen rijden. Tolvluchtingen werden deze mensen ook wel genoemd en deze vestingstad slipte helemaal dicht in de weekenden. Er werd gezocht naar oplossingen. Zo werd er een stoplicht ingesteld in de winter. Er werden bij dit stoplicht maar 500 auto’s toegelaten per uur. Ook dit werkte niet zo…. Vervolgens stond er politie bij de afritten om je als nog de snelweg op te sturen… Sinds gisteren is er een meerderheid om op bepaalde stukken in Oostenrijk een ontheffing te verlenen. Goed nieuws voor de bevolking van Kufstein.

Vignet vrije zones

Waar geldt de ontheffing nog meer, waar zijn deze vignet vrije zones?

  1. A27 Bypassbrücke Hafenstrasse- Urfar
  2. A26 Linzer Autobahn
  3. A1 Walserberg – Salzburg Nord
  4. A12 Grens Kufstein – Kustein Süd
  5. A14 Hörbranz – Hohenems

De bevolking van de dorpen waar doorheen gereden wordt zijn opgelucht en de vakantieganger kan net als vroeger gewoon nog een klein stukje doorrijden. Of dit tot minder files gaat lijden dan zullen we komende winter gaan zien.

Vanaf 15 december 2019 wordt bovenstaande ingevoerd. Nog even geduld…

vignet oostenrijk

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht