Vignetvrijstellingen snelwegen Oostenrijk

Autobahn

Vignetvrijstellingen snelwegen Oostenrijk. Het is een jaarlijks voorkomende handeling, voordat je naar Oostenrijk gaat even een vignet halen. Dit kan als een sticker achter je raam of elektronisch. Met het regelen van het vignet komt met regelmaat de vraag voorbij of er nog een vignet nodig is tot Kufstein Süd. Bij deze afslag gaan er namelijk heel wat vakantiegangers eraf om naar de bestemming te gaan. In andere delen van Oostenrijk zal ongetwijfeld een andere naam opdoemen.

Iedereen die naar Oostenrijk gaat om vakantie te vieren of als doorreis naar bijvoorbeeld Italië weet dat je een vignet moet aanschaffen. Deze kost circa €10,- voor 10 dagen maar toch schijnt het een sport te zijn om hieronder uit te komen. Wij zijn en blijven Nederlanders. Zoals wij al eerder hadden gemeld zijn er 5 vignet vrije zones ingesteld, één daarvan is het stuk van de grens naar Kufstein Süd.

Vignet vrije zones

Onderstaand zijn de vignet vrije zones.

 1. A27 Bypassbrücke Hafenstrasse- Urfar
 2. A26 Linzer Autobahn
 3. A1 Walserberg – Salzburg Nord
 4. A12 Grens Kufstein – Kustein Süd
 5. A14 Hörbranz – Hohenems

Tijdens de Budgetausschluss van de Oostenrijkse Nationale Raad  werd besloten dat o.a. de weg naar Kufstein Süd vignetvrij zal worden, deze vrijstelling gaat deze maand in. De reden voor deze maatregel was de overmatige verkeersomleiding, die van invloed was op de algemene verkeersveiligheid.

Alle fracties stemden voor dit plan behalve de SPÖ, deze partij wilde opzoek gaan naar betere alternatieven. De SPÖ zien alleen in dat het vrij verkeer is voor Duitsers op de Oostenrijkse snelwegen aldus voormalige minister van Verkeer Alois Stöger (SPÖ).

Geen lange termijnoplossing

Toch zijn er bedenkingen, volgens Hermann Weratschnig van de Grüne is dit de enige tijdelijk verstandige maatregel met ook het winterseizoen voor de deur. Maar het zal geen lange termijnoplossing zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er 4.500 automobilisten per dag de snelweg mijd door het vignet, meer dan 90% is vakantie verkeer.

Blijf gewoon op de snelweg, voor het geld hoef je het niet te laten. zoveel inbreuk op je budget is het natuurlijk niet.

Bron: Tirol.orf, SkiWelt, Berchtesgadaner-anzeiger, ADAC

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

 1. Pascal T schreef:

  Mooi, dan kunnen we met de kerst dit jaar inderdaad tolvrij naar onze bestemming (Rüdolfshütte bij Utendorf). Normaal zou ik daar toch voor omrijden. Na ellenlange Autobahn-kilometers vindt ik het echt geen probleem om er bij Oberaudorf in Duitsland af te slaan en dan 10 minuutjes om te rijden (terug dan ook) door het prachtige Oostenrijkse landschap en die €10 in de pocket te houden.
  Voor Westendorf, Söll, Ellmau en omgeving moet je echter door Kufstein, dit kost 5 minuten (zonder file) en om dat nou genieten te noemen…
  Dan Zillertal, omrijden kan vanaf München via Tegernsee en Achensee dat je 20 minuten meer kost, dat heb niet eens overwogen, dan maar het gemak van de snelweg. Ook veel verhalen gehoord over
  opstoppingen nabij de Achensee
  Als laatste het gebied SHLF, daar is het zelfs 5-10 minuten sneller en korter, om niet via Kufstein-Süd te rijden, daar is mijn keus heel snel gemaakt, zelfs als er geen tol mee uit te sparen is…
  Maar goed, dat zijn mijn overwegingen om wel of niet de tol te ‘besparen’. Ieder zijn ding natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht