Vignetvrijstellingen snelwegen Oostenrijk

Autobahn

Vignetvrijstellingen snelwegen Oostenrijk. Het is een jaarlijks voorkomende handeling, voordat je naar Oostenrijk gaat even een vignet halen. Dit kan als een sticker achter je raam of elektronisch. Met het regelen van het vignet komt met regelmaat de vraag voorbij of er nog een vignet nodig is tot Kufstein Süd. Bij deze afslag gaan er namelijk heel wat vakantiegangers eraf om naar de bestemming te gaan. In andere delen van Oostenrijk zal ongetwijfeld een andere naam opdoemen.

Iedereen die naar Oostenrijk gaat om vakantie te vieren of als doorreis naar bijvoorbeeld Italië weet dat je een vignet moet aanschaffen. Deze kost circa €10,- voor 10 dagen maar toch schijnt het een sport te zijn om hieronder uit te komen. Wij zijn en blijven Nederlanders. Zoals wij al eerder hadden gemeld zijn er 5 vignet vrije zones ingesteld, één daarvan is het stuk van de grens naar Kufstein Süd.

Vignet vrije zones

Onderstaand zijn de vignet vrije zones.

  1. A27 Bypassbrücke Hafenstrasse- Urfar
  2. A26 Linzer Autobahn
  3. A1 Walserberg – Salzburg Nord
  4. A12 Grens Kufstein – Kustein Süd
  5. A14 Hörbranz – Hohenems

Tijdens de Budgetausschluss van de Oostenrijkse Nationale Raad  werd besloten dat o.a. de weg naar Kufstein Süd vignetvrij zal worden, deze vrijstelling gaat deze maand in. De reden voor deze maatregel was de overmatige verkeersomleiding, die van invloed was op de algemene verkeersveiligheid.

Alle fracties stemden voor dit plan behalve de SPÖ, deze partij wilde opzoek gaan naar betere alternatieven. De SPÖ zien alleen in dat het vrij verkeer is voor Duitsers op de Oostenrijkse snelwegen aldus voormalige minister van Verkeer Alois Stöger (SPÖ).

Geen lange termijnoplossing

Toch zijn er bedenkingen, volgens Hermann Weratschnig van de Grüne is dit de enige tijdelijk verstandige maatregel met ook het winterseizoen voor de deur. Maar het zal geen lange termijnoplossing zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er 4.500 automobilisten per dag de snelweg mijd door het vignet, meer dan 90% is vakantie verkeer.

Blijf gewoon op de snelweg, voor het geld hoef je het niet te laten. zoveel inbreuk op je budget is het natuurlijk niet.

Bron: Tirol.orf, SkiWelt, Berchtesgadaner-anzeiger, ADAC

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×