Virtual tour Oostenrijk, plekken die je nu kan bezoeken

Foto's vanuit FO Oostenrijk @Henco Hendriksen

Foto’s vanuit FO Oostenrijk @Henco Hendriksen

Virtual tour Oostenrijk, plekken die je nu kan bezoeken. Weer een virtuele excursie om vanuit je huis te kunnen genieten van FANtastisch Oostenrijk. Als voorbereiding op je toekomstige reis of om gewoon te genieten, of als laatste zetje eens een vakantie te vieren in dit prachtig land.

Er zijn vele mooie plekken in Oostenrijk, die zien we dagelijks ook voorbij komen in onze facebook groep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk. Maar we hebben hieronder ook een aantal mooie plekken beschreven. Mocht je er al geweest zijn deel dan jouw foto’s in de reacties op facebook.

1. Schloss Schönbrunn

Behoeft geen introductie het is één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk, sinds de jaren ’60 één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Wenen. Het paleis bevind zich in de wijk Hietzing en is gebouwd in de 17e eeuw. Één van de bekendste bewoners was keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren beter bekend als Sisi.

2. Großglockner Hochalpenstraße

De 48 kilometer lange Großglockner-Hochalpenstraße is de verbinding tussen de provincies Salzburgerland en Karinthië, het leidt je naar de hoogste berg van Oostenrijk de Großglockner. De top van deze berg ligt op 3.798 meter en de weg er na toe is indrukwekkend, alsmede het uitzicht op de Pasterze gletscher.

3. Innsbruck en de Nordkette

De enige stad in Oostenrijk waar een Olympische spelen gehouden is, niet één keer maar zelfs twee keer. Het is de hoofdstad van de deelstaat Tirol, ligt aan de rivier de Inn en heeft met dank aan de indrukwekkende bergtoppen die deze stad omringt de bijnaam “Hoofdstad van de Alpen”. Zeker de Nordkette die je niet kan missen.

Innsbruck Nordkette

4. Gigantische ijsgrotten in Werfen

In 1879 is deze grot ontdekt door Anton van Posselt-Czorich. De Grootste IJsgrot ter wereld, Eisriesenwelten in Werfen in het Salzburgerland is een mooie bezienswaardigheid. De ijsgrot bevind zich in het Tennengebergte en heeft een lengte van maar liefst 40 kilometer. De eerste kilometer is voor publiek te bekijken.

Je kunt deze bezoeken in 360 graden.

Eisriesenwelt

5. Weens Kunsthistorisch museum

Een toer door de gouden tijden van de kunst met grootmeesters als Rubens, Rembrandt, Rafaël en de grootste Bruegel collectie ter wereld. De kunstwerken van het museum zijn online ook te bewonderen via Google, maar ook in deze 360 graden video.

6. Saalfelden Leogang

Leogang

Leogang bekend als onderdeel van het Skicircus maar het is meer, zo nemen de onderstaande 360 graden video’s je mee op een interactieve wandeling naar de mooiste plekjes in dit gebied.

7. Mozart’s Salzburg

Mozart Salzburg

Standbeeld Mozart Salzburg

Salzburg is wereldberoemd mede doordat de veelbezochte binnenstad is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar ook als de geboortestad van Mozart. Zo vind je hier het geboortehuis en zijn huis waar hij woonde van 1773 tot 1787. Vele plekken in deze FANtastische stad is virtueel te bezoeken.

8. Wörthersee

WörtherseeHet grootste meer van Karinthië de Wörthersee, dit meer is maar liefst 16,5 km lang. Het meer is kraakhelder en turquoise van kleur en is relatief warm. Het barst van de activiteiten zeker na zonsondergang barst het feest hier los. Het is het Mediterraans geheim in Oostenrijk. Neem vanachter het beeldscherm een virtuele tour.

Voor meer info over dit FANtastisch land kun je hier bekijken.

Ski Outlet Logo

Van Beeck tenten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...