VLOG vanaf de Filzalmsee SkiWelt

VLOG vanaf de Filzalmsee SkiWelt

Filzalmsee Brixen im Thale

“VLOG vanaf de Filzalmsee SkiWelt, Roel heeft aangegeven nog een week in de Kitzbüheleralpen te zijn en wil ons graag op de hoogte houden. Daar zijn we zeker blij mee. Dit keer werd het luieren en zwemmen bij de Filzalmsee en wat een contrast met het Nederlandse weer.

“In de vroege ochtend wakker geworden in Brixen. Je staat op het balkon en je ziet dat de Skiweltbahn in bedrijf is. Dat is een geweldig gezicht in de zomer. Gelijk het idee gevat om naar de Choralpe in Westendorf te gaan en de dalafdaling (Kandleralm) te wandelen via Brixenbach met haar mooie waterpartijen.

Helaas mag deze gondel niet draaien in de zomermaanden, hij zou teveel concurrentie hebben met de Alpenrosenbahn in Westendorf, althans zo heb ik dat verhaal een keer gehoord.

Later blijkt dat men de baan in onderhoud heeft. Bij toeval is hij aanstaande zaterdag wel in gebruik waar we dan ook graag gebruik van gaan maken. Dit als onderdeel van het KitzalpBike-Festival waar zaterdag de mountainbike marathon gepland staat.

We hadden vandaag het plan gevat om naar Ellmau te wandelen. Het werd te warm en we besloten onze ideeën aan te passen. De viervoeters hebben we in het koele appartement gelaten en wij zijn samen met Henk & Coba Pijpers naar de Filzalmsee te gaan. De dames hebben er heerlijk kunnen zonnen en wij hebben daar heerlijk kunnen zwemmen, een echte beleving met als afsluiter een afkoeling bij de Filzalmhütte.

In het verleden was het mogelijk om de honden mee te nemen, deze mochten dan in het water aan de andere kant van het meer. Het kindergedeelte was altijd al verboden toegang. Dat was in eerste instantie ook ons idee. Waar wij op vakantie gaan, gaan de honden altijd mee.

Navraag blijkt dat SkiWelt de regels voor hondenbezitters heeft aangepast. Vandaag hoorde we dat het vorig jaar aardig geëscaleerd is. Eerder gaf ik in mijn verslag al aan dat de honden verplicht aangelijnd moeten in de Skiwelt. Op het moment dat er een koe op je afkomt en dit dreiging veroorzaakt moet je je hond loslaten en weg laten rennen.  In mijn eerste jaren zomervakantie in Brixen lieten wij de honden los lopen, op het moment dat we over een veerooster heenliepen of zagen dat er vee ons pad kruiste lijnden we onze honden aan. (Waar een lesje bij een Kynologenclub al niet goed voor kan zijn)

Er zijn immers nooit problemen geweest. Tot vorig jaar. Veel toeristen vonden het nodig om zich niet aan de regels te houden. De koeien werden opgejaagd door de loslopende honden en dat veroorzaakt dan weer de onnodige stress bij het vee dat hier dagelijks in de weide moet staan. De toerist had geen zin om zich aan de geldende regels te houden en dat blijkt vorig jaar uit de hand te zijn gelopen.

Dit jaar mag je dus minder als hondenbezitter. Gelukkig is dat voor ons geen probleem. Ze luisteren, we ruimen net als in Nederland de troep van ze op en ze hebben hun lesjes luisteren bij de Kynologenclub Limburg gehad. Uiteraard is het wel jammer want ook hier zal wel gelden: mijn hond luistert perfect, het is weer jammer dat een klein aantal het verpest heeft door zich niet aan de geldende regels van een land of streek te houden.

Tot de volgende Vlog

Roel”

Brixental

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×