Vluchtende skiërs na ongeval

Helikopter Pitztal Rifflsee

Vluchtende skiërs na ongeval, Het is “schering en inslag” in Oostenrijk op de pistes. Skiërs die er vandoor gaan en betrokken zijn bij een botsing of ongeval. Afgelopen week maar liefst 4 gevallen zijn er waargenomen.

In Fulpmes, Hintertux, Zell en Ehrwald was het afgelopen week raak. Het begint ook een beetje te lijken op het verkeer op de weg waar dit soort zaken ook worden waargenomen.

Fulpmes skigebied Schlick 2000 Stubaital

In dit mooie pitoreske skigebied was het om 9:15 uur al raak. Een skiester (52 jaar) uit Duitsland ging richting de Zirmachalm. Op een steil stuk botste ze tegen een onbekende skiër aan. Deze ging er ook weer pijlsnel vandoor en daarmee de 52 jarige dame zwaargewond achterlatend! Helaas kon niemand een beschrijving geven van deze vluchtende skiër.

Hintertux skiër zwaargewond aan hoofd

In dit skigebied op de Hintertuxer Gletsjer was een 63-jarige Duitser ook de pisang. De man skiede tegen 11 uur in de ochtend op piste nr 3 richting het dal en botste ook op een onbekende skiër. De man raakte zwaar gewond aan het hoofd en is met de helikopter afgevoerd richting ziekenhuis. Het zou kunnen gaan om een gast uit Tjechië die ook waarschijnlijk een groene jas en blauwe broek aan had.

Ehrwald

In de namiddag was het ook raak op de Ehrwalder Alm. Op piste nr 12 ging het mis. Ook hier ging er een skiër vandoor na een botsing. Rond 14 uur werd een 64 jarige Duitser aangeskied. De man viel hard op de schouder en is ook afgevoerd met een Helikopter naar het Ziekenhuis in Reutte.

18-Jährige in  skigebied Horberg gewond

Tot slot ook in het skigebied van Horberg ging het mis (Hippach-Schwendberg) De 18 jarige kwam hier ook in botsing met een onbekende skiër op piste nr 3. Het slachtoffer werd ook hier met de helikopter vanaf de piste gehaald en naar Schwaz gevolgen. Mocht je tips hebben dan zit de politie in Zell hier zeker op te wachten.

Westendorf Helikopter

Laten we hopen dat vluchtende skiërs een halt toe wordt geroepen en dat omstanders er achteraan gaan en meehelpen. Wat vinden jullie van zo n situatie en wat kunnen we er tegen doen?

Bluetribe Actie FANtastisch Oostenrijk Helm Goggle

Holland Snack Express 1200x400

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...