Vochtig met zon en onweer

Vochtig met zon en onweer

Dat staat er vandaag op programma maar ook in de oostelijke helft van Oostenrijk bestaat het risico op storm en grote hitte! De zon schijnt bijna overal een paar uur lang.

Maar naarmate de dag vordert komen er steeds meer wolken vanuit het westen samen. Van af het Bodenmeer en het Bregenzerwald tot aan de Tiroolse Noordalpen verspreidden zich al vroeg regen- en onweersbuien. Ook in Vorarlberg en Noord-Tirol, maar ook in Flachgau, Opper-Oostenrijk en Opper-Stiermarken kunnen er rond het middaguur onweersbuien zijn.

Naarmate de middag vordert, neemt de neiging tot regen- en onweersbuien over het algemeen toe. Ook storm met hevige regen en hagel zijn mogelijk! Er staat af en toe een matige tot krachtige wind uit west tot zuid. Maar ook onweersbuien kunnen krachtig tot stormachtig zijn, waardoor het in de late namiddag in het oosten flink waait.

De hoogste temperaturen: 23 tot 29 graden in het westen, 29 tot 35 of 36 graden vanuit Linz en Villach naar het oosten. Op een hoogte van 2000 meter zijn 13 tot 20 graden te verwachten, op de Arlberg 13 graden.

In de avond zwaait de volgende zone met zware regen en hagelbuien vanuit Beieren naar het noorden van Tirol, Salzburg en Opper-Oostenrijk. Ook Neder-Oostenrijk en Stiermarken krijgen weer te maken met onweersbuien.

Donderdag zal het overwegend warm zijn en er zullen ook enkele uren zonneschijn zijn. Wolken, buien en onweersbuien zullen ook vandaag wer langs komen. Ten noorden van de Donau kan het aanvankelijk regenen, bliksemen en donderen.

In de middag neemt ook in de bergen, vooral rond de Noordalpen, de kans op regen- en onweersbuien toe. De wind varieert tussen noordwest en zuid en is matig, soms krachtig. De hoogste temperaturen liggen tussen de 24 graden op plaatsen in Vorarlberg en 34 graden in Burgenland.

Op 2000 meter is het rond lunchtijd 16 tot 20 graden. In de loop van de nacht vallen er enkele buien en onweersbuien, aanvankelijk in de westelijke helft en later in de oostelijke helft.

Hoe het weer er naar het weekend uitgaat zien dat bekijken we morgen weer.

Weer 10 juli 2024

Banner Zomer Weissee GletscherweltBanner Uttendorf banner Zomer

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×