Vochtige zaterdag maar warme zondag

Vochtige zaterdag maar warme zondag

Boven de Oceaan nabij de noordwestpunt van Spanje ligt een hardnekkig lagedrukgebied. Het blijft maar rondtollen in die omgeving en stuwt flink zachte maar soms ook vochtige lucht richting west Europa. Hierdoor is het om de dag zeer veranderlijk. De ene dag is het prachtig weer zoals gisteren  en de andere dag is het dan weer bewolkt met zo nu en dan neerslag. Zo ook dit weekend. Het blijft echter wel veel te zacht voor de tijd van het jaar.

ZATERDAG:

Vanuit het westen komt in de loop van de ochtend een regengebied opzetten. Het gaat overal regenen en zelfs op grotere hoogte kunnen er druppels tussen zitten. De vorstgrens ligt ergens tussen de 2500 en 3000 meter. Tijdens flinke neerslag kan dit soms een paar honderd meter lager liggen in verband met de neerslagafkoeling. De temperaturen liggen in de dalen veelal tussen de 14°c en 20°c. De 20°c zal in het uiterste oosten nog gehaald kunnen worden. Daar blijft het ook het droogst. De wind blaast soms stevig uit het westen. Het wordt dus een gure dag.

ZONDAG:

de zondag is veel vriendelijker. De fronten trekken naar het oosten weg en Oostenrijk komt weer onder invloed van een rug van hogedruk. In de ochtend is er in sommige dalen wel hardnekkige mist aanwezig. De temperatuur doet er weer een schepje bovenop en op 3000 meter is het boven nul maar wel zonnig. Wel staat er in de bergen een stevige westenwind omdat de lijnen van gelijke luchtdruk nogal dicht bij elkaar liggen. De maxima gaan weer richting de 20°c. Aan de noordkant van de Alpenboog kan het zelfs een beetje föhnig zijn.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag wordt er vanuit het (zuid)westen een nieuw koufront verwacht. Dat betekent dat er wederom regen in de kaarten staat. De temperatuur gaat wel flink omlaag en op 3000 meter is het ineens dik onder nul. Alleen in het uiterste zuidoosten kan de 20° nog gehaald worden maar ook hier komt het koufront in de loop van de dag door. Verse sneeuw voor de gletsjers want het nul graden niveau daalt onder de 2500 meter. De wind komt uit het westen en is wederom stevig van aard. Op dinsdag  is er dan weer een weersverbetering met hogere temperaturen en zo gaat het op en af met het weer. Het is een beetje jantje huilt – Jantje lacht de komende dagen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...