Voetbalfans uit Nederland vochten in Gerlos met ski’s en snowboards

Gerlos Vechtpartij Dorfbahn

screenshot uit de video

Voetbalfans uit Nederland vochten in Gerlos met ski’s en snowboards

Afgelopen donderdagavond was er een wild gevecht tussen Nederlandse voetbalfans voor het dalstation van de Dorfbahn in Gerlos. Een niet-betrokken voorbijganger en een Nederlander raakten gewond van onbekende aard. De daders vluchtten.

Donderdagavond brak er een wild gevecht uit voor de Dorfbahn in Gerlos. Op een video is te zien hoe twee mannen een groep van ongeveer tien Nederlanders aanvallen. De betrokkenen sloegen elkaar met snowboards, ski’s en skistokken. Volgens de huidige onderzoeken is de aanleiding waarschijnlijk de rivaliteit tussen Nederlandse voetbalfans, aldus de politie.

De twee gemaskerde mannen, die Nederlands zouden hebben gesproken, konden onopgemerkt ontsnappen. Net als de andere betrokkenen zijn zij waarschijnlijk inmiddels vertrokken.

De Nederlanders die waren opgeroepen voor een verhoor op het politiebureau verschenen niet op de afspraak. “Ze vonden dat waarschijnlijk niet nodig”, zegt het verantwoordelijke politiebureau in Zell am Ziller. Maar gelukkig zijn hun gegevens  wel bekend, inmiddels is er ook aangiften gedaan van lichamelijk letsel.

Er zijn altijd gevechten, “maar een gevecht op deze schaal waarbij voorwerpen worden gebruikt is niet aan de orde van de dag”, vertelde een politieagent. “Dit is een absolute uitzondering.” De niet-betrokken voorbijganger raakte slechts lichtgewond en werd poliklinisch behandeld. Eén van de Nederlanders verklaarde ter plaatse dat hij een blessure had opgelopen, maar er volgde geen verdere behandeling.

Dit getuigt weer van een bijzonder laag niveau. Als de gegevens van deze heren toch bekend zijn dan hopen we dat we die voorlopig niet meer zien in Oostenrijk.

De video die opgenomen is kun je in dit artikel zien van de Tiroler Tageszeitung.

Zillertal Arena Gerlos Isskogel

plaatjes die we beter kunnen bekijken uit Gerlos

Hoe mooi het in dit skigebied kan zijn kun je hieronder bekijken.

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...