Volgen van navigatie zorgt voor ellende

Volgen van navigatie zorgt voor ellende

Volgen van navigatie zorgt voor ellende. Een navigatiesysteem is handig, maar kan heel soms ook voor problemen zorgen.

Dit overkwam afgelopen dinsdag een 41 jarige Slowaak die volledig op zijn navigatiesysteem vertrouwde. Hij dacht naar zijn vakantiebestemming te rijden.

Maar in plaats hem rechtstreeks naar het Stubaital te brengen, leidde zijn navigatie hem door het Ötztal. Bij Sölden kwam hij in de sneeuw vast te zitten en moest door de brandweer bevrijd worden.

Volgen van navigatie zorgt voor ellende

Windachtal

De politie en de vrijwillige brandweer van Sölden werden dinsdagochtend opgeroepen. In het Windachtal was een 44 jarige Slowaak op de besneeuwde weg van de weg geraakt en vast komen zitten ter hoogte van de zevende haarspeldbocht.

De man wist te vertellen dat hij eigenlijk naar zijn vakantieverblijf in Telfes in het Stubaital wilde. Zijn navigatie leidde hem via Sölden en het Windachtal. Deze bosweg trekt herhaaldelijk bestuurders aan die onbekend zijn met het gebied en er door hun navigatiesysteem naartoe worden geleid.

Volgen van navigatie zorgt voor ellende

Grote reddingsoperatie

De man had geen sneeuwkettingen gemonteerd en dreigde te verongelukken. Hierdoor werd een grote reddingsactie op touw gezet. Eerst is met veel moeite en met behulp van een wiellader de auto vastgezet en geborgen.

Na ongeveer twee en half uur konden de brandweerlieden terugkeren naar de kazerne.

Bron: orf.at

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×