Volgende versoepelingen Oostenrijk op 10 juni?

Corona stoplicht

Corona stoplicht 20 mei 2021

Volgende versoepelingen Oostenrijk op 10 juni?

Volgens minister van Volksgezondheid Mückstein  is dit realistisch echter vindt bondskanselier Sebastian Kurz dit nog te vroeg.

Vanuit Brussel liet Kurz weten dat de volgende versoepeling pas op 17 juni in kunnen gaan en op 1 juli de volgende, echter hebben gisteren de vertegenwoordigers van de door de ÖVP geleide deelstaten geëist voor een snelle versoepeling van de Coronabeperkingen. Volgens gouverneur van Tirol Günther Platter zijn bv. muziek- en koorrepetities en het verenigingsleven “praktisch onmogelijk”  met de huidige regels.  Jochen Danninger, provincieraadslid voor economische zaken van Neder-Oostenrijk, eiste ook een versoepeling van de avondklok in de gastronomiesector en voor thermale kuuroorden en handelsbeurzen.

Woensdag overleg

Kurz heeft de volgende versoepelingen al op 17 juni en 1 juli gesteld, hierover zal morgen telefonisch overleg gepleegd worden met de gouverneurs en sociale partners. Wat wel en hoe er versoepeld wordt zal pas vrijdag met de deskundigen worden besloten. Kurz noemde met name de verplichting om buiten maskers te dragen en de voorschriften voor besloten bijeenkomsten.

Verdere versoepelingen mogelijk vanaf 10 juni?

Het gehele Pinksterweekend was er een langdurig geschil maar toch merkten de Grünen , de partij van Mückstein, op dat iedereen niet ver uit elkaar ligt, wel was er een duidelijke afspraak om niet overhaast naar buiten te treden. Mückstein dacht gisteren zelfs dat versoepelingen vanaf 10 juni mogelijk zouden zijn. Dit houdt oa. voor de horeca in dat de afstand wordt teruggebracht tot één meter in plaats van 2 meter. Ook de avondklok zou verschoven worden van 22:00 uur naar middernacht en binnen kunnen acht personen bij elkaar zitten in plaats van vier. Voorwaarde is dat het personeel driemaal per week wordt getest zoals het nu ook in Wenen het geval is.

Verplichting voor het dragen van een masker buiten ook bij evenementen vervalt dan ook, wel blijft dit voorlopig gelden voor plekken waar men veel bij elkaar komt zoals de detailhandel en scholen. De minister van Volksgezondheid denkt er zelfs aan om de FFP2 maskers vanaf juli te vervangen voor eenvoudigere maskers.

Ps afgelopen vrijdag heeft Sebastian Kurz nog aangegeven in de zomer terug te willen keren naar het normaal en daar houden we ons maar ook aan vast.

Lees ook onze liveblog.

bron: tt.com

Fantastisch Oostenrijk zomer logo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...