Wordt het volgende week 25 graden?

Zell am See weer groen

Wordt het volgende week 25 graden?

Het is eigenlijk al geen nieuws meer, het is prachtig en mild voorjaarsweer in Oostenrijk. De zon schijnt flink en de temperatuur ligt overdag op aangename waarden. Zo ook vandaag. Morgen is er wel een tijdelijk dipje maar zondag gaat het prachtige weer gewoon verder. De magische 25 graden grens komt inzicht.


Vandaag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon flink en de temperatuur stijgt naar 14 tot 19 graden. Lokaal kan het 20 graden worden. Genieten! In de loop van de middag trekken er wel wat sluierwolken over en in de nacht naar zaterdag raakt het bewolkt.


Morgen trekt een koufront van west naar oost over. Het is bewolkt en vooral aan de grens met Duitsland valt regen of sneeuw vanaf 1200 meter. In de ochtend valt de neerslag al Vorarlberg in de middag breidt het zich uit richting Oberösterreich. Aan de zuidkant blijft het overwegend droog. Daarbij is het vrij turbulent met veel wind en bewolking. Eigenlijk is het een dag om maar snel te vergeten.


Vanaf zondag keert het mooie weer weer terug. De temperatuur loopt op naar eerst nog 13 graden op zondag, maar vanaf maandag wordt de 20 uitgebreid gehaald. Met een hogedrukgebied in de achtertuin en storingen op gepaste afstand kan de zonkracht zijn werk doen. Nog voor april begint kan het woensdag lokaal 25 graden worden. Als dit gebeurd hebben we een nieuw maartrecord in Oostenrijk.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...