Volgende week koud winterweer

Koud winterweer volgt na het weekend, volgende week weer dit soort plaatjes?

Volgende week koud winterweer

Vanmorgen beginnen we deels met veel ruimte voor de zon. Maar op meer plaatsen is het vooral bewolkt. Zo hangt er lage bewolking ten noorden van de hoofdkam, die lang hardnekkig blijft. Hierboven (vanaf ongeveer 1500m) schijnt wel de zon. Aan de zuidkant is het juist zwaar bewolkt, ook in de bergen. Uit deze bewolking valt van tijd tot tijd wat lichte regen of sneeuw vanaf 1300 meter. Vanmiddag verandert er niet veel, al lijkt de lage bewolking in het noorden wel op te lossen. Toch volgt er hier ook later op de dag wat meer middelbare of hoge bewolking. Het is in de dalen boven nul, de vorstgrens ligt rond de 1400 meter.

Westendorf

Lage bewolking in de dalen, zoals hier in Westendorf

Morgen is er meer bewolking dan vandaag. De zon heeft het van west naar oost overal moeilijk. Uit de bewolking valt overal soms wat lichte neerslag, waarbij er onder de 1400 meter vooral vloeibare neerslag valt. Op 1500 meter ligt het kwik rond nul.

Zaterdag volgt een prachtige wintersportdag. Vrijwel overal schijnt de zon uitbundig en het blijft droog. Maar het is wel tijdelijk zachter met in de dalen 5 tot 10 graden.

Zondag start de periode met koud winterweer. Een koufront volgt en brengt veel bewolking en een beetje sneeuw. Ook na het weekend blijft de bewolking hardnekkig maar volgt er steeds kouder winterweer. Op 1500 meter zakt het kwik richting de -10 graden. Vooral later in de week volgt sneeuw tot in alle dalen. Kortom de winter eindigt niet, hij lijkt pas net te beginnen…

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...