Volgende week nazomerweer in Oostenrijk?

Volgende week weer blauwe luchten en nazomerweer?

Volgende week nazomerweer in Oostenrijk?

Ook de komende dagen is het vrij wisselvallig en koel weer in Oostenrijk. Vooral dit weekend is het een komen en gaan van storingen. Maar na het weekend lijkt het toch echt stabieler weer te worden. Kunnen we ons gaan opmaken voor mooi nazomerweer?

Vandaag hebben te maken met een tweedeling binnen Oostenrijk. In onder andere Vorarlberg, Nieder- en Oberösterreich, als ook direct aan de Duitse grens in Tirol, schijnt vandaag geregeld de zon. Het blijft hier droog en met maar weinig wind voelt de vrijdag hier aangenaam aan. Maar elders in Oostenrijk overheerst opnieuw de bewolking en blijft het koel weer. Uit de bewolking valt soms wat regen of een bui. Vooral in Karinthië verloopt de vrijdag erg nat. Hierdoor zien we ook grote temperatuurverschillen tussen de zonnige en regenachtige gebieden, van 17 graden in Bregenz tot slechts 10 graden in Villach. Daarbij ligt de sneeuwgrens ongeveer rond de 1800 tot 1900 meter. Komende avond en nacht is het overal droog en met het binnenkomen van opklaringen kan gemakkelijk mist en nevel ontstaan.

Vanaf morgen is het een komen en gaan van storingen vanuit het westen

Morgen start de zaterdag op veel plaatsen vriendelijk met soms de zon erbij. Maar op hoogte trekt de westenwind aan en al snel raakt het bewolkt vanuit het westen. De middag verloopt bewolkt en nat vanaf Vorarlberg tot Niederösterreich. Daarbij komt ook nog eens een matige tot vrij krachtige westenwind in de bergen te staan. Hierbij zijn op de toppen windstoten van 80 of 90 km/u mogelijk. Tegelijkertijd duurt het even voordat de storing ook Karinthië en Stiermarken bereikt. Hier verloopt de zaterdag juist lange tijd zonnig en droog. Het wordt in mildere lucht maximaal 16 tot 20 graden, de sneeuwgrens gaat naar 2200 meter.

Ook zondag is het wisselvallig met buien en veel wind in de bergen. Nu is het ook echt overal onstuimig herfstweer, dus ook in Karinthië. Wel is het mild met maximaal 17 tot 21 graden. Maandag volgt nog een dag met buien en weer iets koeler weer, de sneeuwgrens zakt dan naar 1700 meter.

Vanaf maandagmiddag bouwt zich een hogedrukgebied op boven centraal Europa

Maar vanaf dinsdag lijkt het toch echt mooi nazomerweer te worden. Een stabiel hogedrukgebied bouwt zich op boven centraal Oostenrijk. Het is het begin van een periode met dagelijks zonnig en warm nazomerweer. Op veel plaatsen kan het met de zon erbij 18 tot 22 graden worden. Kortom genieten!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet.nl grote banner 900-600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht