Volgende week paksneeuw voor gletsjers?

Sneeuwruimen Lieserbrücke

Volgende week paksneeuw voor gletsjers?

Onze weerman heeft het er nog niet over gehad maar die geeft ook reëel weer en dat past ook het beste. Maar als we iets verder kijken dan staat er sneeuw op het programma. Dit is wel de onbetrouwbare termijn maar we willen er toch wel melding van maken. Vanaf aanstaande maandag zou er al weer sneeuw kunnen gaan vallen in een aantal hooggelegen gebieden. Bv de gletsjers.

De gletsjers zouden dan weer wat wit goud gaan krijgen. We bekijken een aantal gletsjer gebieden en kijk zelf wat er zoal berekend wordt.

Bergfex Kitzsteinhorn 28 okt 2021

Bergfex Pitztaler Gletsjer

Bergfex Solden 28 okt 2021

Kijken we nog een stuk verder en dan zeggen we er wel bij dat dit absoluut buiten de betrouwbare zone is. Het staat op dit moment op de kaarten maar het kan ook zo maar morgen weer anders zijn.

We laten de kaarten zien van de neerslag tot 7 november en die van tot 13 november. Wat opvalt is dat er een bak met neerslag Oostenrijk zou opkomen. Welke sneeuwgrens? Maar ook dan in ieder geval weer een bak met sneeuw voor de gletsjers (als het uit komt)

Wetteronline 7 nov 2021 neerslag

Neerslag tot en met 7 november 2021

Wetteronline 13 nov 2021 neerslag

Neerslag tot en met 13 november 2021

Mocht dit allemaal uit gaan komen dan liggen de gletsjer gebieden vol met sneeuw en hopelijk zijn na de 3e week november ook de lager gelegen gebieden aan de beurt. Wellicht nog niet tot in de dalen maar vanaf een meter of 1300 mag het van ons wel beginnen.

Bovenstaande lange termijn verwachting kan zeker nog aangepast worden want we praten nu over een termijn die buiten de betrouwbare termijn ligt. Maar we houden het in de gaten.

Kaprun Kitzstehorn 17 okt 2021 Topfoto

Colada Sport2000 banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...