Volgende week weer een nieuwe serie sneeuwdumpen?

Kan deze winter nog stuk? Januari bracht tot nu toe extreem veel sneeuw en de laatste weken ook nog eens diepvries kou. Ook komende week blijft het te koud voor de tijd van het jaar. En zo langzaam maar zeker ziet het er naar uit dat we volgende week weer een aantal sneeuwdumpen mogen verwelkomen…


Vandaag is het in ieder geval even afkicken. Na een zonnige dinsdag is het vandaag zwaar bewolkt. Met een kil Oostenwindje kan er ook nog eens een sneeuwbuitje vallen. Op 1500 meter vriest het vanmiddag 10 graden. Goed inpakken dus!


Ook morgen en vrijdag is er maar weinig ruimte voor de zon. Het zijn vooral de wolkenvelden die het beeld bepalen. Uit de bewolking blijven zo nu en dan lichte sneeuwbuitjes vallen. Het zal hoogstens om een paar centimeter gaan. Mooi voor de bomen maar echt nodig hebben we het gelukkig ook niet.


En wie boven de 2000 meter wil skiën kan het beste thermokleding aandoen. Op 2700 meter vriest het op vrijdag 18 á 19 graden, op 3000 meter zelfs 23 graden. Brrr….

Zonnige zaterdag met kaiserwetter

Zaterdag kunnen we dan genieten van een prachtige zonnige dag. In de ochtend trekken vanaf het Tirolerunterland nog wat wolkenvelden richting het Oosten weg. Maar de middag belooft prachtig zonnig te worden. Het is ook eventjes niet meer zo heel koud. Onder de 700 meter kan het kwik zelfs eventjes een graadje boven nul komen. De nacht naar zondag brengt overigens onder een heldere hemel strenge vorst.

Zondag neemt de bewolking toe en volgen er vanuit het Westen enkele sneeuwbuien. Deze sneeuwbuien luiden een nieuwe periode van toenemende koude wisselvalligheid in.


Volgende week neemt de kans op een aantal sneeuwdumpen serieus toe. Opnieuw zien we luchtdrukverhoudingen zoals 2 weken terug. Er kan zomaar weer een halve tot hele meter binnen een week bijvallen. Daarbij is het dit keer flink kouder met ook sneeuw tot aan de kust van Nederland. Zicht op dooi of een oceanische stroming is er niet. De winter is eigenlijk nog maar net begonnen lijkt het…

Kortom goede vooruitzichten!
Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...